Tulband met abrikozen, citroen en kokos
Deze cake is ontzettend lekker en je kunt hem met elke suikervervanger maken die je wilt. Suiker blijft echter gewoon suiker, dus in die zin maakt het niet heel veel uit welke vorm je kiest, zelf kies ik meestal voor de meest onbewerkte, maar wel suiker in een natuurlijke vorm, dus geen zoetstoffen. Het weekend is hier echt een gezinsmoment en dus bakken we graat iets lekkers, en dat is dan inderdaad minder gezond, of helemaal niet gezond :-) Daarom zijn het ook uitzonderingen.
Fijn weekend!
Tulband met abrikozen, citroen en kokos
Ingredienten:
250 gram zachte roomboter, 200 gram suiker (of gebruik een zoetmiddel naar keuze), 5 eieren, ½ theelepel vanillepoeder, 250 gram (spelt)bloem, 2 theelepels (wijnsteen)bakpoeder, 100 gram verse of gedroogde abrikozen in stukjes, 30 gram geraspte kokos, sap en rasp van 1 biologische citroen
Bereiding:
Week de abrikozenstukjes voor in warm water. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix de boter met de suiker romig en zacht. Voeg de eieren één voor één toe en meng met het geheel. Voeg het bloem, vanille en bakpoeder toe en mix tot een beslag. Voeg de geraspte kokos, citroenrasp en sap toe en giet de abrikozen af. Meng door het beslag.
Verdeel het beslag over een (tulband)vorm en bak de cake in de oven in 50 minuten bruin en gaar. Prik met een satéprikker om te checken of de binnenkant goed gaar is. Laat de tulband uit de oven helemaal afkoelen.
Tip: Geen tulbandvorm? De cake kan ook in een gewone (30 cm) cake-vorm worden gebakken.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene