Chococosballetjes!
Deze overheerlijke kokosballetjes zijn erg makkelijk te maken. Je krijgt er alleen vieze handen van ;-) Deze balletjes zijn heerlijk als tussendoortje en ook nog eens heel gezond. Ik gebruik hierin Raw cacaopoeder. Raw cacaopoeder zit boordevol antioxidanten, mineralen en vezels. Het is onbewerkt en dus zonder suikers of melkproducten. Pure cacao dus. Deze cacao heeft maar 1 nadeel en dat is de prijs en ze is alleen in natuurvoedingszaken verkrijgbaar. Vind je dit echt te prijzig (100 gram is rond de 4-5 euro), dan kun je het ook proberen met gewone cacaopoeder.
10 gedroogde dadels, handje cranberry’s, handje rozijnen, 1 eetlepel lijnzaad, handje gemengde ongezouten noten (amandelen, hazelnoten, pecannoten), ong. 100 gr. kokosrasp, 2 el kokosolie, 2 el raw-cacao-poeder
Doe de dadels, cranberries, rozijntjes, lijnzaad en noten in een keukenmachine en maal het totdat het plakkerig is maar nog wel wat kruimelig. Smelt de 2 eetlepels kokosolie in een pannetje. Neem het van het vuur en voeg hier 2 eetlepels Raw cacao poeder aan toe. Giet dit mengseltje door het plakkerige notenmengsel en meng het goed door elkaar. Zet 5 minuten in de koelkast om wat af te koelen, maar niet te lang! Maak kleine balletjes van het mengsel, rol ze door de kokosrasp en laat ze nog even opstijven in de koelkast. Bewaar de balletjes in de koelkast.
Doe de dadels, cranberries, rozijntjes, lijnzaad en noten in een keukenmachine en maal het totdat het plakkerig is maar nog wel wat kruimelig. Smelt de 2 eetlepels kokosolie in een pannetje. Neem het van het vuur en voeg hier 2 eetlepels Raw cacao poeder aan toe. Giet dit mengseltje door het plakkerige notenmengsel en meng het goed door elkaar. Zet 5 minuten in de koelkast om wat af te koelen, maar niet te lang! Maak kleine balletjes van het mengsel, rol ze door de kokosrasp en laat ze nog even opstijven in de koelkast. Bewaar de balletjes in de koelkast.
http://lemonstale-blog.blogspot.nl/
Groetjes, Williene
Tja, ik mag altijd alles proeven :-)
Ik prijs mezelf zeer gelukkig met zo'n vrouw!
Je man!
ik heb een vraagje. wij gebruikten een poosje palmsuiker, maar manlief vind t eigenlijk niet lekker, dus maar weer overgestapt op gewone suiker, maar merk direcht dat je allerlei bijverschijnselen krijgt. Weet je een ander alternatief? geen stevia, want dat hebben we al geprobeerd en dat smaakt echt vreselijk! Is kokossuiker minder overheersend van smaak?
groetjes sarina
Palmsuiker is samen met kokosbloesemsuiker de enige suiker die redelijk onbewerkt is en nog veel mineralen en vitaminen bevat. Verder zijn er nog veel stropen, zoals agave, ahorn en mout- en rijststropen, maar deze zijn vele malen meer bewerkt en bevatten vaak veel fructose, dus alleen geschikt voor heel matig gebruik.
Je zou dus kokosbloesemsuiker kunnen proberen, maar dit is echt heel erg prijzig. En ook al zijn deze suikers beter voor je dan witte suiker, blijf het in beperkte mate gebruiken! Kokosbloesem is wel wat milder van smaak, maar wel een beetje vergelijkbaar met palmsuiker.
Verder is het ook echt een kwestie van wennen. Op den duur ga je echt er aan wennen en wil je niet anders meer, en we zijn zo gewend aan zoete smaken dat dat echt afkicken is.
Succes ermee!
Groetjes, Williene