Kerrie-Hummus!
Kikkererwten zijn bijzonder populair. Ze zitten boordevol mineralen maar ook met vezels en antioxidanten. Kikkererwten zijn ook een goede vleesvervanger. Niet verkeerd dus om vaker op het menu te zetten.
Kikkererwten zijn een belangrijk ingrediënt van bijvoorbeeld falafel en hummus. Deze beide gerechten zijn zeer populair in Mediterrane keukens. Veel Nederlanders moeten echter erg wennen aan de smaak van de kikkererwt. Jammer, want naast gezond is het ook gewoon heel erg lekker. Om het een beetje gemakkelijker te maken heb ik de volgende dip bedacht. In mijn kookboek Gezond & Gevarieerd staat het basisrecept voor hummus. Ook erg lekker, maar wil je wennen aan de smaak van kikkererwten of gewoon een lekkere verrassende dip voor op brood op bij de borrel? Probeer dan deze eens:
Kerrie-Hummus!
Ingrediënten:
230 gram kikkererwten (glazen pot - demeter), snuf Keltisch zout, flinke snuf cayennepeper, 1 eetlepel Tahin (sesampasta), 1 theelepel kurkuma, 2 theelepels kerriepoeder, flinke scheut sesam olie, 1 teen knoflook, olijfolie (extra vierge)
Bereiding:
Doe alle ingrediënten in een keukenmachine. Maal tot een fijne pasta. Voeg net zoveel olijfolie toe tot je een lekkere smeuige en smeerbare dip hebt.
Deze hummus is heerlijk op brood of met een toastje!
Fijne dag,
Liefs, Williene
Het leuke schaaltje van bovenstaande foto komt van bordenenzo.nl