IMG_4240
Maandag 09 apr 2018

Thaise Kip Siam #zonder pakjes en zakjes!

De 'zonder pakjes en zakjes' recepten vallen in de smaak :-) Ik vind het zelf ook erg leuk om na te maken, dus vandaar dat ik weer een heleboel recepten voor jullie heb klaarstaan. Deze keer de kip Siam, wat ik tot nu toe persoonlijk het lekkerste 'Wereld'-gerecht vind, alhoewel de Griekse Kofta hier ook √©rg in de smaak viel. Dat recept hoop ik binnenkort met jullie te delen.

Thaise Kip Siam - Wereldgerecht zonder pakjes en zakjes

Ingredienten voor 2-3 personen:

Zilvervliesrijst, 350 gram kipfilet, 1 ui, 1 teen knoflook, 3 stengels bos-ui, 1 rode paprika, 1 eetlepel verse of gedroogde peterselie, 2 handjes cashewnoten, 1 eetlepel speltbloem of maizena (als het glutenvrij moet zijn)

Voor de saus: 2 eetlepels (glutenvrije) sojasaus of tamari, 2 eetlepels imkerhoning, zout en peper, flinke snuf cayennepeper, 100 milliliter water

Bereiding:

Snijd de kipfilet in mooie, dunne reepjes. Snipper de ui en knoflook en snijd de bosui in ringetjes van ongeveer een centimeter. Snijd de paprika in blokjes. 

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg de peterselie toe aan de rijst. 

Verwarm wat olie in een ruime pan en bak hierin de kipreepjes bruin, voeg de ui en knoflook toe en roerbak deze even mee. Voeg de paprikablokjes toe en bak 1 minuutje mee. Voeg nu de ingredienten toe van de sausmix met het water, de bosui en de cashews. Laat dit even 2 minuten sudderen. Maak een papje van de bloem of maizena met een eetlepel water en voeg lepeltje voor lepeltje toe om de saus wat dikker te maken.

Serveer de kip Siam met de rijst en cashewnoten naar smaak.

Tips:

*Vegetarisch? Vervang de kip dan door kikkererwten. Begin dan met het fruiten van de ui en knoflook en voeg de kikkererwten gelijk toe met de sausmix. 

*Meer groenten? Serveer de kip Siam met gekookte boontjes of voeg plakjes kastanjechampignons toe aan het gerecht.

Fijne dag!

Liefs, Williene

Op workshops maar ook om mij heen hoor ik regelmatig de vraag wat nu gezond, e-nummervrij,...
lees verder
Vorige week was ik met mijn moeder in het ziekenhuis in Amsterdam. Naast haar lag een man...
lees verder
De weersvoorspellingen voor komende week zien er weer goed uit. Dat betekent vaak veel buiten...
lees verder
Een recept op aanvraag: het Hollandse Pannetje met champignons, prei en kipfilet. Ik verbaas me...
lees verder
Afgelopen week kwam ik in de nieuwste Allerhande deze heerlijke perentaart tegen. Hij zag er...
lees verder
De kerstpakketten zijn klaar en worden deze week nog verzonden!! Ik heb destijds beloofd dat ik...
lees verder

8 opmerkingen
  • Joline Jansen
    Joline Jansen maandag 09 apr 2018 om 19:04
    Mmmm... heerlijk was het! Dit gaan we vaker doen :-)
    • Smakelijck woensdag 11 apr 2018 om 09:57
      Wat fijn om te lezen!
  • Gwendolyn
    Gwendolyn zaterdag 14 apr 2018 om 08:33
    Ben heel benieuwd naar het recept voor de Kofta. Dat eten we hier heel graag maar tot op heden heb ik nog geen goed recept gevonden :-).
    • Smakelijck maandag 16 apr 2018 om 09:27
      Deze komt a.s. woensdag op de website!
  • Elise
    Elise vrijdag 18 mei 2018 om 09:10
    Hoi Williene, Heb je een tip om sojasaus te bewaren? Meestal gebruik je maar een beetje en dan is het natuurlijk zonde als het al snel niet meer goed is. Het flesje dat ik hier heb, is al een paar maanden open en ik twijfel of het nog goed is. Zie er ook nu pas op staan om het na openen gekoeld te bewaren
    • Smakelijck vrijdag 18 mei 2018 om 14:41
      In de koeling blijft het erg lang houdbaar. Evt zou je het in ijsblokjes kunnen invriezen, maar ik weet niet wat dit met de smaak doet.
  • Jannie
    Jannie maandag 25 jun 2018 om 19:21
    Oeh, lekker!!! Ga ik vaker maken!
    • Smakelijck dinsdag 26 jun 2018 om 09:44
      Fijn!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190