Tiramisu-taart
Tiramisu-taart - Een heerlijk dessert
Ingredienten:
Voor de taartbodem: 250 gram kant-en-klare koekjes (bijvoorbeeld BioToday Choco-chunk cookies), 2 eetlepels cacaopoeder, 75 gram roomboter
Voor de vulling: 450 gram naturel roomkaas, 250 milliliter biologische slagroom, 100 gram mascarpone, 100 gram imkerhoning, 1,5 theelepel vanillepoeder of -extract, ΒΌ pak lange vingers, 160 milliliter sterke espresso koffie
Voor de topping: 250 milliliter biologische slagroom, 2 eetlepels imkerhoning, 1 theelepel vanillepoeder of -extract, cacaopoeder
Bereiding:
Zet de koffie, meng optioneel met de amaretto of likeur en laat helemaal afkoelen.
Bekleed zowel de bodem als de zijkanten van een bakvorm van 20 centimeter doorsnede met bakpapier. Maal de koekjes geheel fijn voor de bodem en meng met de cacaopoeder. Smelt de boter. Meng de boter met de gemalen koekjes. Verdeel het mengsel over de bodem en druk stevig aan, let op dat je ook een zijkant maakt van de koekjes. Druk het geheel stevig aan met behulp van bijvoorbeeld een glas. Zet de bakvorm minimaal een half uur in de koeling om op te stijven.
Ga verder met de vulling. Klop de roomkaas samen met de mascarpone, vanille en honing luchtig met een mixer. Voeg al kloppend de slagroom toe en klop door tot je een mooie, gladde stijve room hebt.
Voeg de helft van het roomkaasmengsel toe aan de bakvorm en strijk glad. Doop de lange vingers in de afgekoelde koffie en leg deze op het roomkaasmengsel. Snijd de lange vingers bij als het niet past.
Verdeel de andere helft van het roomkaasmengsel over de lange vingers en strijk dit glad met een spatel. Zet de taart minimaal 8 uur (het liefst een hele nacht) in de koelkast om op te stijven en de smaken goed in te laten trekken.
Klop de volgende dag de slagroom stijf met de honing en vanille. Haal de tiramisutaart uit de bakvorm en zet hem op een taartplateau of bord. Verdeel de slagroom nonchalant over de taart en bestrooi het geheel met cacaopoeder.
Serveer de taart direct.
Eet Smakelijck!
LIefs, Williene