Mandarijn-Maanzaad Tulband
Omdat ik deze week erg druk ben met mijn nieuwste boek die ik volgende week moet aanleveren bij de vormgever, heeft Teus afgelopen dinsdagavond deze cake voor me gebakken zodat ik toch nog iets lekkers had om deze week op de site te zetten. Superlief natuurlijk ;-)
Helemaal volgens zijn eigen recept en natuurlijk E-nummervrij, suikervrij én glutenvrij. Omdat roomboter vrijwel geen lactose bevat zou de cake ook passen in een lactosevrij dieet.
Als je geen tulband-vorm hebt kun je de cake natuurlijk ook gewoon bakken in een gewone cakevorm. Mijn tulbandvorm heeft een inhoud van 1 liter, dus met een cakevorm met dezelfde inhoud moet het goedkomen.
Let goed op je oventijd, boekweitmeel heeft het nadeel dat het snel wat droog wordt. Liever dus iets te nattig dan een droge cake. Goed opletten dus, en af en toe de prikkertest doen!
Mandarijn-Maanzaad Tulband
Ingredienten:
3 biologische sappige mandarijnen, 2 theelepels maanzaad, 1 limoen 2 eieren, 50 gram kokosbloesemsuiker, 2 eetlepels honing, 225 gram boekweitmeel, 2 theelepels wijnsteenbakpoeder, 110 gram roomboter.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden
Verwijder de mandarijnschil. Pers de limoen uit en doe het sap samen met de mandarijnpartjes in de blender en draai voor zo’n 2-3 minuten.
Klop de eieren samen met de kokosbloesemsuiker en de honing in de mixer en mix op hoge stand tot het in volume is toegenomen (ongeveer 5 minuten).
Smelt de roomboter op laagvuur en zet aan de kant om af te koelen.
Voeg het boekweitmeel, de wijnsteenbakpoeder, het maanzaad en de vruchtenpuree toe aan het eimengel en mix goed door. Giet, al mixend, in een dun straaltje de gesmolten roomboter toe en mix door tot deze goed is opgenomen.
Vet de tulband extra goed in met roomboter en bestuif licht met een beetje boekweitmeel (ik heb dat met een theezeefje gedaan). Dit zorgt er voor dat de tulband straks goed los komt uit de vorm!
Giet het beslag in de vorm en bak de tulband gaar in ongeveer 25 minuten (test met een sateprikker, hij mag ietsje nat blijven). Laat de tulband helemaal afkoelen en stort hem voorzichtig op een mooi bord!
Eet smakelijck!
Liefs, Williene
PS: Je kunt nog tot morgenavond iemand opgeven voor de Decemberpakketactie! Lees er hier alles over!