Kwarktaart Naturel #bakken zonder pakjes
Kwarktaart Naturel - Puur bakken zonder pakjes
Ingredienten voor een taartvorm van 20 centimeter:
Voor de bodem: 180 gram suikervrije biscuitjes of koekjes, 75 gram roomboter
Voor de vulling: 500 gram volle kwark, 250 milliliter biologische slagroom, 100 gram imkerhoning of suiker*, 100 milliliter (vers) appelsap of vers mandarijnensap, 3 eetlepels rundergelatine (of gebruik 8 blaadjes gelatine)
Bereiding:
Maal de koekjes voor de bodem helemaal fijn in een keukenmachine. Smelt de roomboter. Meng de gesmolten boter met het koekkruim.
Bekleed een bakvorm van 20 centimeter doorsnede met bakpapier. Doe het koekkruim in de vorm en verdeel met de bolle kant van een lepel over de bodem en druk stevig aan. Zet in de koelkast en laat daar minimaal 15 minuten opstijven.
Klop de slagroom stijf met de suiker of honing. Voeg de kwark toe en meng tot een romig geheel. Verwarm het sap in een pannetje en voeg de gelatine toe. Meng heel goed tot het is opgenomen. Laat het al kloppend wat afkoelen en meng dit goed met het kwarkmengsel.
Haal de bakvorm uit de koeling en giet het kwarkmengsel over de bodem.
Laat de taart minimaal 6 uur opstijven in de koeling. Versier de taart met vers fruit naar keuze.
*Je kunt het zoeten naar eigen smaak. Wil je minder suiker gebruiken dan kan dit gerust.
Fijn weekend!
Liefs, Williene