18-03-2022

Kaneel muffins!

In dit seizoen is bakken met vers fruit nog niet echt een optie, aangezien er nog maar heel weinig seizoen fruit is. Vandaar deze kaneel muffins. En lekker dat ze zijn! Echt een lekker weekendrecept en leuk om te bakken. Veel bakplezier! 

Kaneel muffins

Ingredienten voor 8 muffins:

120 gram roomboter*, 30-50 gram kokosbloesemsuiker, 2 rijpe bananen, 3 eetlepels yoghurt*, snufje vanillepoeder, 2 eieren, 100 gram amandelmeel, 100 gram speltbloem, meel of een glutenvrij meel, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, snufje zout

Voor de kaneelswirl: 3-4 eetlepels kokosbloesemsuiker, 2 eetlepels Ceylon kaneel

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Klop de roomboter zacht met de kokosbloesem. Prak de bananen. Voeg de eieren één voor één toe aan de geklopte boter. Als dit goed is opgenomen, voeg dan de banaan en yoghurt toe. Klopt goed door elkaar. Voeg het amandelmeel, meel, bakpoeder, zout en vanille toe en mix tot een beslag.

Verdeel 8 bakpapiertjes over een muffinpan en schep hierin 1 eetlepel beslag. Meng voor de kaneelswirl de kokosbloesem met het kaneel. Schep 1 theelepel van dit mengsel over het beslag in de vormpjes. Verdeel het beslag wat je over hebt over de vormpjes. Je kunt eventueel wat extra kaneelsuiker aan de zijkant van de muffins strooien. Zet de muffinpan in de voorverwarmde oven en bak de muffins in 25-30  minuten goudbruin en gaar. Check altijd even met een satéprikker, als deze droog uit de cakejes komt, zijn ze gaar.

*Zuivelvrij? Gebruik kokosolie en plantaardige yoghurt.

Fijn weekend!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

9 Reacties

  • Marijke
    Marijke vrijdag 18 mrt 2022 om 14:29
    Gemaakt! Ze zie er prachtig uit! Nog even de smaak afwachten
    • Smakelijck vrijdag 18 mrt 2022 om 17:09
      Dat is snel! Leuk!
    • Annemieke
      Annemieke zaterdag 19 mrt 2022 om 10:23
      Deze gemaakt. Wat zijn ze lekker zeg! Heerlijk! Vraagje: Neem je van kokosolie dezelfde hoeveelheid als boter? Kun je dat een op een vervangen? Ik had namelijk te weinig boter in huis en de rest aangevuld met kokosolie. Het vet droop er bijna uit… Maar ondanks dat lekker van gesmuld.
      • Smakelijck zaterdag 19 mrt 2022 om 17:25
        Kokosolie is inderdaad vetter, ik zou dan 10% minder kokosolie gebruiken.
    • Sule
      Sule woensdag 13 apr 2022 om 16:15
      Hi, heb ze net gemaakt ze zien er inderdaad en ruiken super lekker maar wel vettig.. hoort dat of kan ik de volgende keer minder boter in doen?
      • Smakelijck woensdag 13 apr 2022 om 21:08
        Heb je een ander soort boter gebruikt? Dan kan dat inderdaad gebeuren.
        • Sule
          Sule donderdag 14 apr 2022 om 08:52
          Hey, ik heb roomboter gebruikt :) verder is hij wat compacter kan dat kloppen? Door de banaan waarschijnlijk maar hij smaakt echt heel lekker!
    • Smakelijck vrijdag 15 apr 2022 om 13:39
      Nee, het zijn juist hele luchtige cake-jes. Ik denk dat het wellicht van het mixen kan komen of door het bakpoeder, dat het niet voldoende is gerezen. Dan gaat de boter ook lekken.
      • Sule
        Sule zaterdag 16 apr 2022 om 18:58
        Hmm goed om te weten.. ik dacht door de banaan zo compact zal kijken of het volgende keer beter lukt ????
Laat een bericht achter!
255