19-12-2025

Cake met Walnoot & Peer

Cake met Walnoot & Peer

Ingredienten voor een bakvorm van 20 centimeter doorsnede:

100 gram amandelmeel, 75 gram (spelt)bloem, 150 gram kokosbloesemsuiker, 2 eieren, 150 gram gesmolten roomboter, 1 theelepel (wijnsteen)bakpoeder, 1 theelepel kaneelpoeder, snufje vanillepoeder, 1-2 peren, handje walnoten

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakvorm met bakpapier.

Gebruik 30 gram van de gesmolten boter en verdeel dit over de bodem van de springvorm. Strooi hier 30 gram van de suiker overheen. Schil de peren en snijd deze in plakjes. Verdeel deze over de bakvorm. Strooi de gehakte walnoten over de peren.

Klop alle overige ingrediƫnten tot een egaal beslag. Verdeel het beslag heel voorzichtig over de vorm, zodat de peren niet verschuiven. Zet de vorm in het midden van de oven. Bak de cake in ongeveer 45-50 minuten bruin en gaar. Laat de cake een uur afkoelen en stort de cake dan voorzichtig op een bord.

Serveer met geklopte slagroom en kaneel.

Fijn weekend!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst.

Laat een bericht achter!
255