23-05-2025

Aardbeienwafels

AardbeienwafelsHeerlijk als lunch of tussendoortje

Ingredienten voor 8-10 wafels:

200 gram speltbloem (of gebruik glutenvrij havermeel), 6 eieren, 2 eetlepels ahornsiroop, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, 100 milliliter volle (rauwe) melk, 1 theelepel vanillepoeder of vanille-extract, 2 eetlepels gesmolten boter,

Voor de topping: Vers fruit zoals aardbeien of frambozen, yoghurt of slagroom, suikervrije aardbeienjam (Fior di Frutta)

 

Bereiding:

Klop de eieren met de ahornsiroop in een paar minuten heel luchtig en licht met een mixer op de hoogste stand. Voeg bloem, bakpoeder, melk, vanille en gesmolten boter toe en mix tot een luchtig beslag.

Verwarm het wafelijzer. Lepel het beslag in het wafelijzer en bak de wafels in 4-6 minuten goudbruin en gaar.

Serveer de wafels met verse aardbeien, frambozen en optioneel een schepje yoghurt, kwark of geklopte slagroom. Ook lekker met een schepje jam.

TIP: Wil je een extra fruitig tintje geven aan je wafels? Snijd dan 100 gram aardbeien in blokjes en meng deze met het wafelbeslag.

TIP: Op zoek naar een wafelijzer, deze is PFASvrij en keramisch: wafelijzer

Fijn weekend!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

4 Reacties

  • A.
    A. maandag 30 jun 2025 om 11:59
    Heerlijk recept, ook mijn kinderen zijn er blij mee!
    • Smakelijck woensdag 02 jul 2025 om 17:14
      Super!
    • Janny
      Janny vrijdag 01 aug 2025 om 14:06
      Vanmiddag deze wafels gemaakt.. heerlijk! Ook de kinderen smulden ervan! Bedankt voor het recept, wij hopen ze vaker te gaan maken. Groetjes
      • Smakelijck maandag 25 aug 2025 om 09:12
        Fijn om te lezen!
Laat een bericht achter!
255