Romige Pompoensoep!
Pompoensoep, wij zijn er dol op, maar het is lastig om 'm lekker op smaak te krijgen. Wees dus niet voorzichtig met kruiden en zout. Wel steeds proeven, want er kan altijd iets bij, eraf is moeilijker ;-)
Een pompoen hoef je niet te schillen. Je kunt 'm goed schoonboenen en dan met schil en al in de soep doen. Wel eerst de pitjes verwijderen natuurlijk. Dit scheelt veel werk, want een pompoen schillen is geen gemakkelijke klus, bovendien bevat de schil vezels en lekker veel vitaminen!
Romige Pompoensoep
Ingrediënten:
1 pompoen, 2 uien, 1 teen knoflook, 1/4 theelepel cayennepeper, 1/2 theelepel kurkuma, 1/2 theelepel kerriepoeder, 500 milliliter groentenbouillon, keltisch zout, peper, ongeveer 100 milliliter kokosmelk, 1 eetlepel ketjap manis (Yakso)
Bereiding:
Maak de pompoen en ui schoon en snijd in grove stukken. Fruit de ui aan in roomboter. Voeg de stukken pompoen toe en fruit mee. Voeg de kruiden toe en bak nog 5 tot 10 minuten op laag vuur mee. Voeg de bouillon toe en laat de soep koken tot de pompoen gaar is. Pureer de soep. Maak de soep verder op smaak met de kokosmelk, keltisch zout, peper en een lepeltje Ketjap manis (of Tamari).
Tip: Serveer de soep met wat geroosterde pompoenpitjes!
Eet smakelijck!
PS: Deze week kun je Smakelijck Zoet! nog bestellen in de voorverkoop. Je betaalt dan geen 24,95 maar 20,95!
Liefs, Williene