Aspergesoep!
Om aspergesoep te maken heb je aspergebouillon (kookvocht) nodig. Deze maak je als volgt:
Als je asperges eet dan was je deze goed en schil je ze rondom goed af en snijd je ong. 1 a 2 cm van de onderkant af. Kook deze schillen en onderkantjes mee met de asperges in het water (ongeveer 1,5 liter). Doe er wat zout en peper bij, een klontje boter en evt. citroensap. Kook de asperges 10 minuten en laat ze dan nog 10 minuten staan met het deksel op de pan. Haal hierna de asperges uit de pan en eet ze op een manier die je lekker vindt. Bijv. traditioneel, in een hartige taart o.i.d.
Zeef de aspergebouillon, want dat is de basis van heerlijke soep! Zo hebben we optimaal gebruik gemaakt van de hele asperge!
Aspergesoep
Verder hebben we nodig voor de soep:
50 gr. roomboter of ghee, 50 gr. speltbloem, 1 bouillonblokje (Rapunzel zonder gist en suiker), Keltisch zout en peper, ongeveer 100 milliliter slagroom (bio, AH) of haverroom (zuivelvrij)
Smelt de roomboter en voeg de bloem toe. Laat deze roux even 1 minuutje garen. Voeg nu scheutje voor scheutje wat aspergebouillon toe tot je de gewenste hoeveelheid soep hebt. Maak het op smaak met de bouillon, zout, peper en een flinke scheut room. Eventueel wat fijngesneden bieslook of peterselie naar smaak.
En zo heb je met weinig ingredienten een heerlijke soep! Je zou eventueel wat hele asperges kunnen achterhouden en deze fijnsnijden voor in de soep. Je kunt ook wat gerookte zalm in de soep snipperen.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene
Klinkt weer als een heerlijk recept! De winkels liggen weer vol met asperges, dus dit gaan we binnenkort zeker uitproberen. Ik vroeg me af of je in plaats van de bouillonpoeder ook gewoon een bouillonblokje (weet niet of kip of groente dan beter is?) van de biowinkel kunt gebruiken?
Groetjes Eline
Ik heb een hele zak asperges gekregen en daar weten we wel raad mee....!!
Nu wil ik van het kookvocht jouw soep gaan maken. Maar kan ik de soep dan nog invriezen? In gebonden vorm? Vroeger deed ik dit wel met bloem en dat was geen probleem. Maar ik heb een keer een soep ingevroren welke gemaakt was met speltbloem en dat was daarna een beetje apart...!
Ben benieuwd!
Groetjes Mariah
Succes!
Groetjes, Williene
Succes!
Groetjes, Williene