21-02-2022

Gembersiroop #zonder pakjes en zakjes!

Een heerlijk basisgerecht die wel een tijdje houdbaar blijft in de koelkast. Een heerlijke smaakmaker in gerechten zoals Chinese tomatensoep, dressings, woksauzen, bbq-saus of deze heerlijke muffins met gember. In spa rood kun je ook een drupje gembersiroop toevoegen. En het is ook nog eens een supergemakkelijk recept om te maken. 

Gembersiroop - Zonder pakjes en zakjes!

Ingredienten:

400 gram verse gember, 300 gram rijststroop of een ander zoetmiddel naar keuze, 750 milliliter water

Bereiding:

Schil de gember* en snijd deze in plakjes. Doe de gemberplakjes met het zoetmiddel en het water in een pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat het mengsel 45-60 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig om. Schep de gemberplakjes uit de siroop en giet de siroop heet in een schone fles. Bewaar de siroop in de koelkast.

*Het is niet persé nodig om de gember te schillen alleen word je siroop dan wel wat donkerder van kleur.

Dit recept vind je ook in Smakelijck Puur koken zonder pakjes deel 2.

Fijne dag!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

6 Reacties

  • Irma Conrad
    Irma Conrad maandag 21 feb 2022 om 11:27
    Ook lekker als Limonade. Met water verdund en ijsblokjes
    • Smakelijck maandag 21 feb 2022 om 14:30
      Heerlijk idee, dankjewel!
    • Inge Stals
      Inge Stals maandag 21 feb 2022 om 20:42
      Ik maak dit met zusto als zoetmiddel weet niet of dat “gezond” is en ik doe er nog 5 geperste citroenen bij 1 liter water, dit drink ik de hele wee als “ranja”
      • Smakelijck dinsdag 22 feb 2022 om 12:44
        Zusto is op basis van Erythritol. Een omstreden zoetstof. Het is een zeer bewerkt product.
    • Marleen Ariesen
      Marleen Ariesen woensdag 18 jan 2023 om 16:23
      Hoelang is het houdbaar als je het hebt gemaakt?
      • Smakelijck woensdag 18 jan 2023 om 16:45
        Enkele weken. Als je schoon werkt en koel bewaard.
Laat een bericht achter!
272