Gembersiroop #zonder pakjes en zakjes!
Een heerlijk basisgerecht die wel een tijdje houdbaar blijft in de koelkast. Een heerlijke smaakmaker in gerechten zoals Chinese tomatensoep, dressings, woksauzen, bbq-saus of deze heerlijke muffins met gember. In spa rood kun je ook een drupje gembersiroop toevoegen. En het is ook nog eens een supergemakkelijk recept om te maken.
Gembersiroop - Zonder pakjes en zakjes!
Ingredienten:
400 gram verse gember, 300 gram rijststroop of een ander zoetmiddel naar keuze, 750 milliliter water
Bereiding:
Schil de gember* en snijd deze in plakjes. Doe de gemberplakjes met het zoetmiddel en het water in een pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat het mengsel 45-60 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig om. Schep de gemberplakjes uit de siroop en giet de siroop heet in een schone fles. Bewaar de siroop in de koelkast.
*Het is niet persé nodig om de gember te schillen alleen word je siroop dan wel wat donkerder van kleur.
Dit recept vind je ook in Smakelijck Puur koken zonder pakjes deel 2.
Fijne dag!
Liefs, Williene