31-05-2012

Simpele bbq-saus!

Er werd mij eens gevraagd naar mijn recept voor bbq-saus. Nu heb ik zelf een redelijk bewerkelijk recept wat je niet even snel in elkaar draait. Nu stond er in het krantje van de AH wel een hele gemakkelijke. Ik wil 'm met jullie delen (aangepast), want hij is lekker!

Ingredienten:
8 el tomatenketchup (natuurwinkel), 2 a 3 tl sambal (yakso), 2 el gembersiroop (yakso).

Meng alle ingredienten tot een saus en klaar ben je!

Deel via social media

 
Print recept

20 Reacties

  • Gerdien Lindblad
    Gerdien Lindblad zaterdag 02 mrt 2013 om 20:42
    Heb deze saus vanavond maal 2 gemaakt, toen champignons en uien gebakken, en het daarbij gedaan, warm gemaakt en we hadden een super lekkere zigeunersaus, ben er erg blij mee, weer wat nieuws ontdekt zo:-)
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 04 mrt 2013 om 19:16
      Wat een supergoed idee! Lijkt me heerlijk, dankjewel!
  • Gerdien Lindblad
    Gerdien Lindblad zondag 22 jul 2012 om 02:41
    Hallo Williene,

    Vroeg me nog 1 ding af, je denkt dat je het twee dagen kunt bewaren, wij hadden het trouwens meteen op, dus dat scheelt:-)
    Maar de ketchup, de gembersiroop, en ook de sambal kun je normaal lang bewaren, zou het als het door elkaar gemixt is, ineens niet meer kunnen, als je het bjvoorbeeld in een potje doet?
    En ik ben ook benieuwd naar de whiskysaus, ken je daar ook een recept voor, en het liefste zonder whisky, want ik neem geen alcohol, geen principe, maar vind het gewoon niet lekker.

    Groetjes Gerdien
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 23 jul 2012 om 22:30
      Ha,

      Als je het goed afsluit zal het best langer houdbaar zijn, maar je maakt het niet vacuum doordat je het niet heet in een potje stopt. Daardoor gaat het wel eerder schimmelen e.d.

      Ik heb zeker een recept voor whiskeysaus, zal ik hier binnenkort wel een keer plaatsen!

      Groetjes, Williene
  • Gerdien Lindblad
    Gerdien Lindblad zaterdag 21 jul 2012 om 18:01
    Heb het gemaakt, en ik vind het super lekker, dus die houden we er weer in, ook zalig bij de fondue en Barbecue, maar ook lekker op een gewoon stukje vlees doordeweeks.

    groetjes Gerdien
    • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 21 jul 2012 om 19:19
      Leuk Gerdien! Klopt, je kunt het overal bij eten. Ik maak nu regelmatig gehaktballetjes als hapje en die serveer ik dan met deze saus! Smullen!

      Groetjes, Williene
  • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 02 jun 2012 om 12:42
    Succes!
  • Anonymous
    Anonymous vrijdag 01 jun 2012 om 21:10
    Dit recept ga ik binnenkort even proberen :) Ik maak meestal cocktailsaus met de gembersiroop.
  • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 01 jun 2012 om 20:39
    Ik zit hier bijna te blozen, Gerdien ;-) Dankjewel!

    Je kunt dit gerust 1 a 2 dagen in de koelkast bewaren, maar het maken is zo simpel dat kost vrijwel geen tijd!

    Succes ermee!

    Groetjes, Williene
  • Gerdien
    Gerdien vrijdag 01 jun 2012 om 20:17
    Je hebt geen idee hoe blij ik hier mee ben, ik vind dat zo lekker bij een stukje vlees, je bent echt een topper Williene.
    Hoelang kan je dit bewaren trouwens?

    Groetjes Gerdien
  • wilma
    wilma donderdag 31 mei 2012 om 20:14
    Heerlijk bbq saus.Heb je verschillende soorten in.Maak er ook wel sweet and soursauce van ipv dat ik ketchup gebruik.Heerlijk over vlees in de oven.
    Groet, Wilma
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 31 mei 2012 om 21:13
      Mmm, klinkt goed, Wilma!
  • Gerrinda
    Gerrinda donderdag 31 mei 2012 om 10:55
    Die ga ik zeker proberen, leuk!
    Waar haal jij die sambal en siroop van yakso? Ik heb hem nog niet kunnen vinden.
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 31 mei 2012 om 13:49
      Ik haal Yakso producten bij de natuurwinkel, maar ze hebben het hier ook bij de Plus supermarkt.

      http://www.deweegschaal.nl/Zoekresultaten.html?q=yakso Hier is het online te koop!

      Succes met je zoektocht. Als je een ander merk hebt wat E-vrij hebt is het natuurlijk ook prima :-)
  • ellen
    ellen donderdag 16 mei 2019 om 10:50
    is er ook een satemarinade zonder suiker?
    • Smakelijck donderdag 16 mei 2019 om 10:55
      Bij dit recept vind je een kipsaté met een heerlijke suikervrije marinade: https://www.smakelijck.nl/recepten/street-food-indonesische-sat-ayam-zonder-pakjes-en-zakjes-/
    • deleted
      deleted woensdag 26 okt 2022 om 13:31
      Williene, allereerst mijn dankbetuiging voor wat je doet. Wij eten sinds een aantal jaar weer "normaal", met evenveel tijd qua (voor)bereiding, soms met veel meer smaak en vooral het idee dat het gewoon beter is. Nu heb ik een vrouw die chimichurri kan maken! Wat wil ik nog meer? Maar goed, even op het onderwerp zelf: Sommige BBQ-sauzen hebben een beetje een rooksmaak. Hoe kun je dat nabootsen?
      • Smakelijck donderdag 27 okt 2022 om 20:20
        Wat fijn om te lezen! Er is gerookt paprikapoeder te koop, dit geeft wat meer rooksmaak en zou ook goed in deze saus passen. Succes!
        • deleted
          deleted vrijdag 04 nov 2022 om 10:28
          Dankjewel! Misschien een idee: alle sauzen van Calv* en Remi* enz. proberen na te bootsen. Ik denk dat er op dat gebied nog zoveel gewonnen kan worden om alle E-nummers te vermijden. Ondertussen gaan wij "op zoek" naar gerookte paprikapoeder.
    • Smakelijck vrijdag 04 nov 2022 om 17:10
      Dank voor de tip en succes met de paprikapoeder :-)
Laat een bericht achter!
272