Simpele bbq-saus!
Er werd mij eens gevraagd naar mijn recept voor bbq-saus. Nu heb ik zelf een redelijk bewerkelijk recept wat je niet even snel in elkaar draait. Nu stond er in het krantje van de AH wel een hele gemakkelijke. Ik wil 'm met jullie delen (aangepast), want hij is lekker!
Ingredienten:
8 el tomatenketchup (natuurwinkel), 2 a 3 tl sambal (yakso), 2 el gembersiroop (yakso).
Meng alle ingredienten tot een saus en klaar ben je!
Vroeg me nog 1 ding af, je denkt dat je het twee dagen kunt bewaren, wij hadden het trouwens meteen op, dus dat scheelt:-)
Maar de ketchup, de gembersiroop, en ook de sambal kun je normaal lang bewaren, zou het als het door elkaar gemixt is, ineens niet meer kunnen, als je het bjvoorbeeld in een potje doet?
En ik ben ook benieuwd naar de whiskysaus, ken je daar ook een recept voor, en het liefste zonder whisky, want ik neem geen alcohol, geen principe, maar vind het gewoon niet lekker.
Groetjes Gerdien
Als je het goed afsluit zal het best langer houdbaar zijn, maar je maakt het niet vacuum doordat je het niet heet in een potje stopt. Daardoor gaat het wel eerder schimmelen e.d.
Ik heb zeker een recept voor whiskeysaus, zal ik hier binnenkort wel een keer plaatsen!
Groetjes, Williene
groetjes Gerdien
Groetjes, Williene
Je kunt dit gerust 1 a 2 dagen in de koelkast bewaren, maar het maken is zo simpel dat kost vrijwel geen tijd!
Succes ermee!
Groetjes, Williene
Hoelang kan je dit bewaren trouwens?
Groetjes Gerdien
Groet, Wilma
Waar haal jij die sambal en siroop van yakso? Ik heb hem nog niet kunnen vinden.
http://www.deweegschaal.nl/Zoekresultaten.html?q=yakso Hier is het online te koop!
Succes met je zoektocht. Als je een ander merk hebt wat E-vrij hebt is het natuurlijk ook prima :-)