Appelmoes!
Nu is het seizoen om lekkere (zoet)zure appels te plukken. Je kunt hiervoor naar de pluktuin, of vraag het eens bij een boer in de buurt als je het vermoeden hebt dat ze zelf niets met de oogst doen. Sommige vinden het geen probleem als je hun oogst komt rapen, eventueel tegen een kleine vergoeding.
Hoe maak je zelf de lekkerste, suikervrije appelmoes?
Bereiding:
Schil de appels en ontdoe ze van het klokhuis. Even wassen en op het vuur zetten in een pan met een dikke bodem. Laat de appeltjes, met het deksel op de pan op laag vuur pruttelen en laat ze helemaal zacht worden. Roer de appels tot moes, eventueel met behulp van een stamper (of staafmixer).
Je kunt de moes verder op smaak brengen met bijvoorbeeld kaneel of een klein beetje biologische honing.
Vries de appelmoes in porties in, en je hebt het hele jaar door heerlijke appelmoes!
Liefs, Williene
groet, Mirjam
een groet
een goet,
Nicolien
Succes ermee!
Groetjes, Williene
Ik doe er nooit zoveel suiker door, en altijd rietsuiker.
Suiker is inderdaad niet zo goed voor je, neem het daarom met mate, uiteindelijk wen je wel aan de wat zure smaken.
Je kunt het inderdaad ook zoeten met Stevia, en dat is wel wennen aan de smaak, maar wel een perfecte vervanger.
En als laatste kun je het ook nog zoeten met wat appeldiksap. Of een combi, stevia en diksap.
Succes,
Groetjes, Williene
met zelfgemaakte appelmoes heb ik de ervaring dat er altijd redelijk wat suiker doorheen moet. geldt ook voor bijv. stoofperen. Suiker is ook niet echt goed voor ons, toch? sinds januari is stevia wel toegelaten op de nederlandse markt, maar daar zit toch een iets ander smaakje aan als suiker. Heb je hier nog tips voor?
groetjes,
Arine