Salade met warme geitenkaas en peer #Kerst2020
In de receptenindex is een Kerst categorie toegevoegd waar je gemakkelijk je Kerstrecepten kunt opzoeken. En natuurlijk ga ik nog wat nieuwe kerstrecepten met je delen. Het gehele kerstmenu wordt een vegetarisch menu, niet omdat ik zelf iets tegen goede vis of vlees heb, maar de grote hoeveelheden vlees die met de feestdagen worden genuttigd, daar heb ik altijd een beetje moeite mee. Dus vandaar mijn vega-menu als tegenhanger :-) Vandaag een heel gemakkelijk eerste voorgerechtje, een heerlijke salade met warme geitenkaas of brie.
Salade met warme geitenkaas en peer - Kerst 2020
Ingredienten voor 4 personen:
100 gram gemengde sla, 1 peer, 60 gram pecannoten, 1 geitenkaas op rol (of gebruik brie)
Voor de dressing: 2 eetlepels balsamicoazijn, 2 eetlepels imkerhoning, Keltisch zout en peper
Bereiding:
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de geitenkaas in 12 plakjes. Leg de plakjes op een vel bakpapier op een bakplaat en zet deze in de oven. Laat in zo’n 10 minuten warm worden.
Schik de sla over 4 borden. Halveer de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer in dunne plakjes. Schik 3 plakjes peer over ieder bord. Verdeel de pecannoten over de borden. Klop de dressing door elkaar. Haal de warme geitenkaas uit de oven en verdeel over de borden. Besprenkel met wat balsamico-dressing en serveer direct.
Tip: Als je brie gebruikt, dan is 5 minuten oventijd op 180 graden voldoende.
Eet Smakelijck!
Liefs Williene
Ps: je kunt nog steeds iemand opgeven voor de Kerstactie!