Kikkererwtensalade!
Een heel gemakkelijk te maken salade, ideaal met dit warme weer en ook aan te raden als lunchsalade. Maak de salade lekker op tijd, dan kan hij koud worden in de koelkast. De feta kan ook worden vervangen door bijvoorbeeld zachte geitenkaas.
Kikkererwten salade
Ingredienten voor 2-3 personen:
350 gram gare kikkererwten, 1 rode ui, 1 tomaat, ΒΌ stuk komkommer, 1 eetlepel verse bieslook, 1 eetlepel verse peterselie, 1 eetlepel verse oregano, feta* naar smaak, kneepje citroensAP, 3 eetlepels olijfolie, Keltisch zout en peper naar smaak
Bereiding:
Giet de kikkererwten af en spoel even af met koud water. Snijd de ui, tomaat en komkommer in kleine blokjes. Snijd de verse kruiden fijn. Meng het geheel door elkaar en maak op smaak met de olijfolie, citroensap, zout en peper. Brokkel wat feta over de salade. Bewaar de salade tot serveren in de koelkast.
*zachte geitenkaas is ook erg lekker om te gebruiken.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene