27-06-2012

Spitskoolsalade!

Jaren geleden werkte ik naast mijn studie bij een groentenboer. Daar maakte we veel salades zelf. Zo ook deze spitskoolsalade. Het recept was al een beetje weggezakt, maar gelukkig wist m'n zus 'm nog! Het is een heerlijke salade als bijgerecht, als lunch of bijvoorbeeld bij de Bbq!

Spitskoolsalade!
Ingredienten als bijgerecht voor 4 personen ong.:
Halve spitskool, 4 mandarijnen, 2 appels, 2 schijven ananas, 2 el mayonaise, 1 el yoghurt, 100 gram walnoten.

Schaaf of snijd de spitskool fijn. Snijd de appels (met schil) in kleine blokjes. Schil de mandarijntjes dik en snijd de partjes uit de velletjes. Schil de plakken ananas rondom en haal het hart eruit. Snijd in kleine blokjes. Meng al het fruit met de fijngesneden spitskool. Hak de walnoten grof en voeg deze ook bij de salade. Maak de salade aan met de yoghurt en de mayonaise.



Je kunt evt. ook mandarijn en/of ananas uit blik gebruiken. Maar ik weet niet of je dat nog doet als je dit filmpje hebt bekeken. Vanaf 12 minuten wordt het interessant... Vers is altijd beter, dat blijkt maar weer ;-)

http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1133952

Deel via social media

 
Print recept

14 Reacties

  • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 02 feb 2013 om 13:42
    Klopt, er zijn hier en daar tips gegeven over goede E-vrije mayo. Oa in de natuurwinkel en de Belgische mayo die ze bij Plus en verschillende andere supermarkten verkopen. Ook is het heel gemakkelijk zelf te maken.
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 28 mei 2013 om 21:12
      Wat leuk om te horen, en inderdaad een goede tip! Bedankt!
    • Anonymous
      Anonymous dinsdag 28 mei 2013 om 14:45
      'k Heb deze salade vanmorgen gemaakt en t.d.m. gegeten als lunch. Dit ging echt prima. (De dressing en de noten in aparte bakjes meegenomen)
      Misschien een tip voor andere (werkende) lezers!
  • Anonymous
    Anonymous donderdag 31 jan 2013 om 21:59
    Lijkt me een lekker recept. Alleen E-nummervrij als je goed oplet welke mayonaise je gebruikt.
  • Mieke
    Mieke dinsdag 03 jul 2012 om 13:03
    Er zijn ook ananasstukjes in eigen sap,dus niet op die zoete siroop. Delmonte heeft ze b.v. Ik neem die altijd
    groetjes,Mieke
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 17 dec 2012 om 18:41
      Haha, inderdaad, dat is geen fijn klusje ;-)Ik schil de schil dan heel dik zodat het buitenste velletje eraf is en dan wip je de partjes er redelijk makkelijk uit. Maar dan nog is het een klus!

      Succes!
    • Jeannet
      Jeannet maandag 17 dec 2012 om 14:31
      Hé, ik zag het filmpje en nu moet ik vanmezelf mandarijntjes gaan pellen en zelf de partjes ontvellen:-((
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 03 jul 2012 om 22:23
      Oke, dankjewel voor de tip!

      Groetjes, Williene
  • Anonymous
    Anonymous maandag 02 jul 2012 om 21:23
    Ha Williene,

    De salade was heerlijk!
    Schrok wel van die madarijnen. Nu eten wij die niet uit blik. Maar wel ananasstukjes! Worden die dan ook zo gemaakt?

    Hartelijke groeten,

    An
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 02 jul 2012 om 21:32
      Fijn, An!

      Ja, dat vond ik ook ;-) Van ananas hoeft gelukkig geen velletje af, dus dat scheelt, dat zal dan niet zo'n behandeling krijgen denk ik. Maar er zit wel heel veel suiker in vruchten op siroop. Maar dat is een afweging die je zelf maakt, of je dat wel of niet wilt.

      Groetjes, Williene
  • Diana
    Diana woensdag 27 jun 2012 om 18:12
    Ik heb nog een bio spitskool in de koelkast liggen waar ik niet wist wat er mee te maken. Maar dit kan ik morgen ook maken :) Zou zonde zijn om weg te gooien! Alleen nog ergens mandarijntjes scoren :)
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 28 jun 2012 om 19:44
      Leuk Diana! En graag gedaan ;-)
    • Diana
      Diana donderdag 28 jun 2012 om 18:54
      Hij was lekker!!! :) Dank voor het recept :)
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 27 jun 2012 om 19:23
      Kijk! Zo help je mensen nog eens op ideeen! Haha, zonde inderdaad om weg te gooien!

      Succes ermee!

      Groetjes, Williene
Laat een bericht achter!
269