13-05-2024

Koolsalade met radijs

Het is heerlijk weer en de BBQ hebben we al meerdere keren gebruikt, afgelopen weken. Deze frisse koolsalade is dan een verfrissend bijgerecht, echt een aanrader. Fijne dag!

 

Koolsalade met radijs

Ingredienten voor een bijgerecht:

½ spitskool, 2 grote wortels, 8 radijzen, 100 gram Griekse yoghurt, 2 eetlepels mayonaise, 1 theelepel grove mosterd, paar kneepjes vers citroensap, snuf cayennepeper, 2 eetlepels verse dille, optioneel ½ eetlepel imkerhoning, Keltisch zout en peper naar smaak

Bereiding:

Snijd de kool zeer fijn. Maak de wortels schoon en snijd in reepjes. Snijd de radijzen in plakjes. Meng voor de dressing de yoghurt met mayonaise, mosterd, citroensap en maak op smaak met vers gesneden dille, cayennepeper, zout en peper en honing naar smaak. Meng de dressing door de koolsalade en serveer.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

5 Reacties

  • marijke
    marijke woensdag 26 jun 2024 om 13:38
    Heerlijk! Heb nog bleekselderij toegevoegd!
    • Smakelijck woensdag 26 jun 2024 om 13:46
      Goed idee!
    • Arjenne
      Arjenne woensdag 26 jun 2024 om 15:13
      Kan ik hiervoor ook Chinees kool gebruiken?
      • Smakelijck woensdag 26 jun 2024 om 15:22
        Chinese kool lijkt me iets minder geschikt, maar je kunt het proberen.
      • Chinese kool
        Chinese kool zaterdag 13 jul 2024 om 15:44
        Chinese kool is zeer geschikt om rauw te eten. Meng de overige ingrediënten eerst en voeg als laatste (net voor dat u de salade gaat eten) de fijn gesneden Chinese kool toe. Voeg in plaats van dille fijn gesneden augurk toe.
Laat een bericht achter!
269