14-11-2011

Rijsttafel #2: Foe yong hai!

Voor de Foe yong hai heb je nodig:

1 prei, in dunne ringen gesneden, ong. 200 gr. champignons in dunne plakjes, 4 eieren losgeklopt met peper en zout, klein beetje fijngesneden bladpeterselie

Bak de prei even aan en voeg de champignons toe. Laat dit even goed fruiten en duw het mengsel naar 1 kant van de pan. Voeg de losgeklopte eieren toe in de pan, roer dit mengsel door elkaar zodat je roerei krijgt. Voeg beetje bij beetje de groenten en evt. wat bladpeterselie weer toe en als het ei gestold en goed gemengd is, is het klaar. Doe dit mengsel in een schaal en schenk de saus erover heen.

De saus:
2 dl. kippenbouillon (zelfgemaakt of natuurwinkel), 4 el tomatenketchup (natuurwinkel), 1 el palmsuiker, 2 el ketjap manis (Yakso), 1 tl gemberpoeder.

Kook de bouillon en voeg de rest van de ingredienten toe, breng het opnieuw aan de kook en bind het met 1 el maizena gemengd met 2 el koud water. Voeg evt. nog een mespuntje laospoeder toe.

Eet smakelijck,

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

20 Reacties

  • Anonymous
    Anonymous vrijdag 08 nov 2013 om 22:35
    Vanavond gegeten! Zelfs de kinderen vonden het lekker. Voor herhaling vatbaar dus maar dan maken we wel een dubbele hoeveelheid. :-)

    Groetjes,
    Manon
    • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 09 nov 2013 om 14:13
      Leuk zeg! Fijn om te horen!
  • Smakelijck dinsdag 15 nov 2011 om 11:25
    Leuk! Ik hoor wel hoe je het vond!
  • gerlinda
    gerlinda maandag 14 nov 2011 om 20:28
    super, gaan we zeker proberen!
  • Andrea
    Andrea maandag 30 mrt 2015 om 09:18
    Voor hoeveel personen is dit ongeveer?
    • Smakelijck maandag 30 mrt 2015 om 09:55
      Dat ligt er helemaal aan hoe je het serveert. Als je dit alleen eet, dan ongeveer voor 2 personen. Eet je het als onderdeel van een hele rijsttafel dan met 4-6 personen. Succes!
      • Andrea
        Andrea maandag 30 mrt 2015 om 14:45
        Bedankt! Dan gaan we 'm eens een keer proberen! :)
  • Smakelijck donderdag 18 jun 2015 om 05:47
    Ik zag de ketjap manis van yakso bij de jumbo staan, maar op de ingredienten lijst staat specerijen= dit dan niet de beruchte e-nummer 621?
    • Smakelijck donderdag 18 jun 2015 om 08:36
      Ik zie dat je onder mijn naam reageert ;-) Maar dit is geen E621 want Yakso is een biologisch product en hier mag geen E621 inzitten. In de Ketjap zit helaas wel suiker en daarom gebruik ik tegenwoordig Tamari hiervoor in de plaats, maar dat is wel anders in smaak.
  • Judy
    Judy vrijdag 16 okt 2015 om 11:33
    Hoi williene. Je bami was heerlijk en je verse pastasaus ook! Voor hoeveel personen is de foe young hai? Groeten, Judy
    • Smakelijck vrijdag 16 okt 2015 om 13:20
      Hoi, Als bijgerecht eten wij hier met 2-3 personen van. Succes!
  • Ina
    Ina woensdag 10 feb 2016 om 16:55
    kan je de gemberpoeder ook vervangen door verse gember?
    • Smakelijck woensdag 10 feb 2016 om 19:14
      Jazeker!
    • Regien van Dijk
      Regien van Dijk zondag 02 aug 2020 om 16:49
      Hallo Williene, kan je de foe yong hai ook een dag van te voren klaar maken?
      • Smakelijck maandag 03 aug 2020 om 10:27
        Ja hoor, dat is geen probleem. Je kunt het dan even warm maken in de oven. Succes!
        • Regien van Dijk
          Regien van Dijk maandag 03 aug 2020 om 12:34
          Fijn, bedankt voor heg advies.
        • Maria
          Maria donderdag 02 nov 2023 om 11:18
          Kan het gewoon zo in de oven of afgedekt? En hoeveel graden en hoelang zou je dan doen?
    • Gerrie
      Gerrie zaterdag 30 jan 2021 om 19:53
      Vanavond gemaakt....heerlijk. Omdat ik niet goed op tomaten reageer heb ik eerst rode paprikasaus gemaakt... Wij genieten van je recepten.
      • Smakelijck maandag 01 feb 2021 om 09:31
        Fijn! En goed opgelost :-) Leuk om te lezen.
    • Smakelijck donderdag 02 nov 2023 om 11:25
      @maria Opwarmen in de oven op 160 graden, 10 minuutjes ongeveer.
Laat een bericht achter!
280