05-11-2012

Rijsttafel deel 11: Babi Ketjap!

En de rijsttafel recepten gaan nog even door na een flinke pauze ;-) Op aanvraag het recept van Babi Ketjap. En omdat ik nog een recept had liggen wat bij de rijsttafel past komt het recept voor Tjap Tjoy ook nog deze week. Je kunt dus alle favorieten van de chinees gewoon lekker zelf thuis maken!

Aanstaande woensdag komt het recept voor gevulde speculaas! Dit op veler verzoek ;-) Houd mijn blog dus in de gaten!

Babi Ketjap

Ingredienten:
2 hamlappen, 2 uien (gesnipperd), 1 teen knoflook (uitgeperst), olie, 1 tl gemberpoeder, halve tl sambal en/of een verse rode peper, ong. half kopje ketjap manis, 150 ml water, 1 tl palmsuiker, 1 el maizena, evt. citroensap

Snijd het vlees in blokjes en bak deze aan in wat olie. Voeg de uien en de knoflook toe en fruit deze even mee. Doe de gemberpoeder bij het vlees en bedruip het vlees met zoveel ketjap manis dat het vlees hiermee bedekt is. Voeg de palmsuiker toe en blus af met het water en laat dit ongeveer een kwartier op laag vuur pruttelen. Maak de maizena aan met wat koud water en maak de babi ketjap op goede sausdikte. Voeg evt. wat citroensap toe voor de frisheid!

Deel via social media

 
Print recept

10 Reacties

  • Anonymous
    Anonymous donderdag 17 okt 2013 om 15:34
    dit recept gisteren gemaakt met kip, was echt heerlijk!!
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 17 okt 2013 om 19:18
      Goed idee met kip! Fijn dat het lekker was!
  • jolanda
    jolanda donderdag 08 nov 2012 om 23:09
    Hoi Williene,

    Zo dat is echt super snel!
    Bedankt voor je recept en ga het heel snel een keer klaarmaken!
    Laat wel weten wat we ervan vonden.

    Groetjes Jolanda.
    • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 10 nov 2012 om 09:20
      Leuk Jolanda, Succes ermee!

      Groetjes, Williene
  • Carina
    Carina woensdag 01 okt 2014 om 18:56
    Wat was dit lekker zeg!! Heb het gemaakt met Kip en Champignons! Het zakje van C. maakte ik ook altijd zo maar dan ook nog peultjes er bij. Dat ga ik de volgende keer doen! Groetjes! Carina
    • Smakelijck donderdag 02 okt 2014 om 14:10
      Goed om te lezen, Carina!
  • Gerda
    Gerda maandag 05 sep 2016 om 08:08
    Ik heb dit recept nu twee keer gemaakt en beide keren vond ik de smaak wat bitter. Waardoor kan dit veroorzaakt worden?
    • Smakelijck maandag 05 sep 2016 om 10:04
      Heb je iets anders gedaan? Een ander ingredient gebruikt? Het enige wat ik kan bedenken is de gember, wellicht daar een volgende keer iets minder van gebruiken?
  • Chantal Epskamp
    Chantal Epskamp zaterdag 02 dec 2017 om 19:00
    Net gemaakt en 2 duimen omhoog van mijn 2 moeilijke eters. Ik ga nooit meer terug naar kant en klaar voor dit gerecht. Heerlijk!
    • Smakelijck zaterdag 02 dec 2017 om 20:57
      Super om te lezen!
Laat een bericht achter!
280