IMG_2938
Maandag 10 jul 2017

Oosterse wraps #zonder pakjes en zakjes!

Hier in het midden van het land is het inmiddels heerlijk zomervakantie! Lekker uitslapen, geen gehaast en gevlieg, geen trommeltjes klaarmaken, maar heerlijk rustig aan doen. Tijd dus voor gemakkelijke maaltijden, want als de temperaturen stijgen, dan neemt de zin om in de keuken te staan snel af. Vandaar dat ik een aantal heerlijke en vooral gemakkelijke zomerse recepten voor je op een rij heb gezet. En dan is er natuurlijk ook nog Smakelijck Vakantie die je zomer wel heel gemakkelijk maakt ;-) 


En ook de reeks recepten #zonder pakjes en zakjes gaat gewoon door, dit zijn over het algemeen ook hele gemakkelijke maaltijden die snel op tafel staan.

Voor degene die op vakantie gaan: een hele fijne vakantie! 

Oosterse wraps met Chilisaus - Wereldgerecht zonder pakjes en zakjes

Ingredienten voor 3-4 personen:

4 Speltwraps, (zelfgemaakt of speltpiadini's uit de natuurwinkel), 2 (biologische) kipfilets in blokjes of reepjes, 500 gram fijngesneden groente, bijvoorbeeld een mix van: prei, taugé, paprika, ui, champignons, Keltisch zout en peper, roomboter of (kokos)olie om in te bakken

Voor de Oosterse kruidenmix: 1,5 theelepel paprikapoeder, 0,5 theelepel gemberpoeder, 0,5 theelepel kurkuma, flinke snuf cayennepeper, snuf kaneelpoeder, 1 teen geperste knoflook, flinke snuf laospoeder

Voor de zoete Chili-dipsaus: 200 milliter water, 2 eetlepels azijn, 3 eetlepels tomatenpuree, 5 á 6 eetlepels biologische honing, 1 kleine theelepel harissa (bijv. AH eigen merk harissa pikant of van Mina Harissa mild of pikant)

Bereiding:

Bestrooi de reepjes kipfilet met wat zout en peper. Verwarm wat boter of olie in een ruime pan. Bak de stukjes kipfilet rondom bruin. Voeg de gesneden groente toe samen met de kruiden voor de Oosterse kruidenmix. Roerbak dit even een minuut of 5-10 mee. 

Verwarm de oven op 180 graden.

Leg de wraps klaar met een ovenschaal. Vul de wraps met het kip-groentemengsel en vouw ze dicht. Zet vast met een prikker en zet de wraps in een ruime ovenschaal. Zet de wraps even 10-15 minuten in de oven om goed door te verwarmen en zodat de wraps wat knapperig worden.

Ga ondertussen verder met de chili-dip. Doe hiervoor alle ingredienten voor de zoete Chili-dipsaus in een steelpannetje. Wees voorzichtig met de harissa, deze is erg pittig. Voeg hier meer of minder van toe naar smaak. Breng zachtjes aan de kook en laat dit op laag vuur zachtjes inkoken tot een saus. Doe de saus over in een schaaltje en laat verder afkoelen.

Serveer de wraps met de chili-dip en een salade van bijvoorbeeld ijsbergsla met tomaat en komkommer.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Wat een prachtige inzendingen kwamen er binnen, afgelopen dagen. Zowel via Facebook als via de...
lees verder
Wil je wel eens iets anders met groente, dan is deze pastei een leuke afwisseling op tafel. Het...
lees verder
  In deze onderstaande blogs en kookboeken vind je heerlijke én echte...
lees verder
Dit recept stond al op m'n blog bij 'Patat'. Maar zo is hij makkelijker te vinden, en er is toch...
lees verder
Op verzoek van velen: recepten voor groente- en fruitsapjes. Ik hoop steeds tussendoor hier...
lees verder
Als eerste wil ik iedereen heel hartelijk bedanken voor de leuke reacties die ik krijg, al is het...
lees verder

4 opmerkingen
  • Janine Hovestadt
    Janine Hovestadt dinsdag 11 jul 2017 om 21:12
    wat een heeerlijk recept!!! dank je. Eindelijk zelfgemaakte chilisaus in huis.
    • Smakelijck dinsdag 11 jul 2017 om 21:55
      Leuk om te lezen!
  • Maaike
    Maaike dinsdag 19 mrt 2019 om 15:57
    We gaan dit recept vanavond eten, ben benieuwd! Hoe lang kun je de chilisaus bewaren? en hoe?
    • Smakelijck dinsdag 19 mrt 2019 om 16:24
      Ongeveer een week in een afgesloten bakje. Eet Smakelijck vanavond :-)
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190