Vijgenbrood!
Het zal jullie ongetwijfeld niet ontgaan zijn dat ik na de zomervakantie iets minder trouw blog dan voorheen. De hele zomer heb ik heel hard gewerkt aan nieuwe recepten voor een nieuw kookboek. Ook komende winter hoop ik daar nog heel druk mee te zijn zodat ik volgend jaar, dat klinkt nog heel ver weg ;-), weer een prachtig nieuw boek aan jullie kan presenteren. Vandaar dat het soms even zoeken is om iets leuks te bloggen, terwijl ik soms tot over m'n oren in de nieuwe recepten zit. Inspiratie genoeg dus, maar het is even m'n aandacht verdelen ;-)
Voor vandaag een overheerlijk vijgenbrood. Ik hoop dat jullie er net zo van genieten zoals wij hebben gedaan!
Vijgenbrood
Ingrediënten: 250 gram speltmeel, 250 gram (Griekse) volle yoghurt, 1 ei, 1 theelepel baksoda, 125 gram verse vijgen (3 stuks), 2 theelepels koekkruiden, hand vol pecan noten, 25 gram biologische, suikervrije appelstroop.
Bereiding:
Mix het meel, de yoghurt, het ei, de baksoda, appelstroop en de koekkruiden tot een soepel beslag. Snijdt de vijgen in kleine stukjes, en hak de pecan noten grof. Spatel de stukjes vijgen en pecan noten door het beslag, maar bewaar een deel voor de garnering.
Bekleed een cakeblik van 23 cm met bakpapier. Verdeel het beslag gelijkmatig in het cakeblik en garneer royaal met de resterende stukjes vijg en pecan noten.
Schuif in een voorverwarmde oven van 200 graden en bak gaar in zo’n 45 minuten (prik met satéprikker in het brood, komt deze er droog uit, dan is het vijgenbrood gaar).
Heerlijk met roomboter en wat suikervrije jam!
FIjne dag!
Liefs, Williene