10-09-2014

Havermout ontbijt!

Op de facebookgroep komen regelmatig heerlijke recepten voorbij die veel mensen weer op ideeen brengt. Dit ontbijt kwam ook voorbij, en heb ik hier en daar wat aangepast en aangevuld om er een lekker, stevig ontbijt van te maken. 

Havermout ontbijt!

Ingredienten voor 2-3 personen:

100 gram havermout, 2 appels in blokjes, 1 theelepel kaneel of speculaaskruiden, 300 milliliter kokosmelk, handje fijngehakte amandelen, handje fijngehakte hazelnoten, wat rozijnen en eventueel geraspte schil van een halve citroen

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng alle ingredienten met elkaar en schep in een ovenschaal. Schuif in de oven en bak de havermout'pap' gaar in zo'n 30 minuten. Zowel warm als koud erg lekker! 

Fijne dag!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

21 Reacties

  • T
    T woensdag 10 sep 2014 om 14:26
    lekker gemaakt vanmiddag als 'lunch' met de kids. Maar wat is het machtig zeg!! We hebben nu heel veel over (had voor zes personen gemaakt, de helft is op). Hoe zou ik dit het beste kunnen bewaren denk je? Dan kan ik het zelf af en toe nog eens nemen.
    • Smakelijck donderdag 11 sep 2014 om 08:42
      Ja hé, dat vond ik ook ;-) Ik bewaar het in de koelkast en neem dan tussendoor ook wel eens een schaaltje! Fijne dag!
  • M H
    M H zaterdag 13 sep 2014 om 08:58
    Zojuist het bovenstaande recept uitgeprobeerd, heerlijk! Echt een voedzaam ontbijt. We hadden geen kokosmelk in huis, dus maar gewone melk gedaan. Ook geen amandelen en hazelnoten in huis, maar met walnoten en pecannoten was het ook lekker. Bedankt voor dit recept!
    • Smakelijck zaterdag 13 sep 2014 om 13:04
      Leuk zeg! En inderdaad je kunt het lekker aanvullen of aanpassen naar je eigen smaak! Fijne dag!
  • Karlijn
    Karlijn dinsdag 16 sep 2014 om 13:12
    Dit ontbijt staat als een huis! Machtig hoor. Heerlijk zo 'n lekker warm ontbijtje. En de oven doet het meeste werk. Ik ga het zeker vaker maken.
    • Smakelijck dinsdag 16 sep 2014 om 13:46
      Leuk, Karlijn!
  • Carina
    Carina maandag 22 sep 2014 om 10:31
    mam! Ben je appeltaart aan het bakken? Zo riep m'n dochter zojuist toen ik dit ontbijt maakte. En ze heeft wel een punt! Het ruikt echt naar appeltaart, het smaakt er zelfs een beetje naar! Ik maak namelijk altijd appeltaart met havermoutvlokken. Bedankt voor dit lekkere recept!
    • Smakelijck maandag 22 sep 2014 om 18:31
      Wat leuk om te lezen, Carina!
  • jo
    jo maandag 22 sep 2014 om 17:09
    Ha Williene, Wat een HEERLIJK, beetje herfstachtig, ontbijtje! Voor ons een blijvertje!
    • Smakelijck maandag 22 sep 2014 om 18:32
      Goed om te horen, Jo!
  • Sandra
    Sandra zondag 04 jan 2015 om 21:54
    Hallo, Ik heb besloten om het nieuwe jaar gezonder te gaan eten en kwam op deze site terecht. Heel blij mee! Ik heb vanmorgen voor het eerst havermoutpap gegeten en het smaakte heerlijk maar het was wel erg machtig dus ik had nog over. Nu vroeg ik me af of je het kan bewaren? En hoe warm je het dan weer op? Of eet je het de volgende dag dan koud? Alvast bedankt voor het antwoord! Groetjes Sandra
    • Smakelijck maandag 05 jan 2015 om 09:21
      Welkom op Smakelijck en een goed voornemen ;-) Deze kun je ook koud eten, dus restjes eet ik vaak tussen de middag of als tussendoortje. Je kunt het evt. iets voorwarmen in de oven, maar zelf vind ik het niet nodig. Succes!
  • marcella
    marcella zaterdag 10 jan 2015 om 11:06
    Dit is echt heerlijk williene, Alleen mis ik dus de noten...zou ik er iets anders door kunnen doen met een beetje bite? En de kokosnmelk waar haal jij die? ik heb er een met suiker en allerlei troep. groetjes
    • Smakelijck zaterdag 10 jan 2015 om 13:17
      Hoi! Dat kan ik me inderdaad voorstellen! Je zou er wat stukjes gedroogd fruit in kunnen doen? Wat rozijntjes, wat extra stukjes appel e.d. ? Kokosmelk heb je van Go Tan deze is te koop in de supermarkt. Ik haal 'm ook wel eens in de natuurwinkel en als je bij een toko in de buurt bent, Aroy-D verkopen ze daar en die is ook zonder toevoegingen. Succes!
    • jantina van veelen
      jantina van veelen vrijdag 22 dec 2017 om 03:54
      En van die harde cacao stukjes? Kom er ff niet op hoe ze heten, maar die geven ook bite!
      • Smakelijck vrijdag 22 dec 2017 om 10:44
        Cacaonibs :-) Goed idee inderdaad!
  • Levi Veenstra
    Levi Veenstra zaterdag 16 jul 2016 om 14:33
    Goedemiddag Williene, Ik woon nu net op mezelf en heb daarom dus meer grip op mijn voedingspatroon. Ik ben stapje voor stapje bezig om meer e-nummer vrij te eten. Jou site is een superhulpmiddel! Ik wil beginnen door 'sochtends mijn brood te vervangen (of ja... ik hou niet zo van brood, maar nu eet ik volkoren wasa knackerbröden). Ik wil daarom de variaties van de havermoutpappen proberen. Ik vroeg me af welke kokosmelk jij gebruikt Groetjes,
    • Smakelijck zaterdag 16 jul 2016 om 16:40
      Ik gebruik de kokosmelk van Go Tan ui de supermarkt. Maar je kunt ook amandelmelk gebruiken van Provamel, en zij hebben ook een goede kokos-rijstmelk. Succes!
  • Annemieke
    Annemieke zondag 06 okt 2019 om 16:41
    Wat een heerlijk ontbijt zeg nu het weer koud wordt! Ik had het gisteravond klaargemaakt en in de koelkast gezet en vanmorgen bij het wakker worden meteen in de oven gezet, tijdens de oventijd gedoucht en daarna een heerlijk ontbijt op tafel. Beetje kokosbloesemsuiker er over... jammie! Deze keer had ik het met amandelmelk gemaakt. Heerlijk! Dank je wel voor dit heerlijke recept!
    • Smakelijck maandag 07 okt 2019 om 08:02
      Fijn dat het in de smaak valt! Deze is inderdaad ook één van mijn favoriete ontbijtjes :-)
    • Marieke
      Marieke dinsdag 09 jun 2020 om 11:02
      Toch mis ik iets zoets. Ik vind het een beetje smakeloos. Volgende keer doe ik er honing door en alst uit de oven komt plakjes banaan. Kdenk dat ie dan in de smaak valt. En anders int weekend met kokosbloesemsuiker.
Laat een bericht achter!
258