28-10-2013

Ben jij al winterklaar?

Sinds een paar weken begint het herfstweer echt door te zetten. De herfstvakantie is voorbij, de nachten worden kouder, en de winterjassen kunnen uit de kast! Tijd om je af te vragen of jij al 'winterklaar' bent!

In de zomer voelen veel mensen zich fitter en zitten ze beter in hun vel. Als de zon gaat schijnen tovert deze bijna automatisch een lach op je gezicht! Maar met de juiste voorbereiding kun je je ook in de winter fit en gezond voelen! Deze tips helpen je hierbij.

1. Blijf gevarieerd eten!
Ook al is het aanbod in groenten en fruit in de winter simpelweg kleiner, zorg toch voor voldoende variatie. Eet veel groenten, fruit, vezels, gezonde vetten uit bijvoorbeeld noten, avocado's, kokos- en olijfolie etc. Eet zogenaamde superfoods, geen dure bijzondere bessen, pitjes of zaden, maar spinazie, blauwe bessen, frambozen, prei, pompoen en zoete aardappels. De eerste zijn moeilijk verkrijgbaar in de winter, maar wellicht heb je van de zomer wat ingevroren en anders biedt het vriesvak in de supermarkt uitkomst!

2. Ga er op uit!
Door dingen te doen die je leuk vindt krijg je meer energie. Doe waar je blij van wordt, en op deze fijne manier werk je ook automatisch aan je weerstand!

3. Beweeg!
Trek je wandelschoenen aan en banjer door de bossen, ga sporten in de buitenlucht of pak eens wat vaker de fiets. Buitenlucht is goed voor je en ook dat geeft je energie, en ook daar verhoog je je weerstand mee!

4. Slaap!
Voldoende slaap is erg belangrijk om je gezond en fit te houden. Probeer 8 uur slaap per nacht te maken. Ga er op tijd in zodat je de volgende dag weer gezond en fit kunt opstaan. Probeer een uur voordat je gaat slapen geen inspannende dingen meer te doen, zoals tv te kijken of achter je pc/tablet te zitten.

5. Extra vitaminen!
Soms is alleen voeding niet genoeg. In de winter kan het zijn dat je wat vitaminen bij moet slikken om voldoende binnen te krijgen. Heel veel vitaminen (zeker kindertabletten) bevatten erg veel hulpstoffen in de vorm van E-nummers, suikers (of zoetstoffen zoals aspartaam) en andere onnodige toevoegingen. Er zijn er helaas maar erg weinig die dit niet hebben. Bonusan heeft goede vitaminen die ik wel kan aanbevelen.
Kindervitamine en Multi-vitamine voor volwassenen.

Fijne dag!

Liefs, Williene

 

Deel via social media

 
Print recept

17 Reacties

 • Eden Health
  Eden Health donderdag 07 nov 2013 om 15:42
  Ik ga het kookboek aan mijn man cadeau geven! Wij proberen thuis een verandering door te voeren in ons eet- en leefstijlpatroon en hoop dat het kookboek er aan bij kan dragen!
  • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 07 nov 2013 om 21:43
   Wat leuk zeg! Goed idee ;-)
 • Andrea
  Andrea donderdag 31 okt 2013 om 08:45
  Bedankt voor je tip van de kindervitamine. Ik heb hem gelijk besteld, en had ze gister binnen.
  Ik kon ze nooit ergens te pakken krijgen zonder 'troep'. Dus ben er erg blij mee!
  groetjes Andrea
  • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 31 okt 2013 om 09:23
   Fijn!
 • Anonymous
  Anonymous woensdag 30 okt 2013 om 13:40
  Hoi Wiliene,
  Je kookboek ontvangen, echt geweldig!
  Nog even over die vitamine ,Ik heb een erg leuke site ontdekt
  www.heelnatuurlijk.nl (misschien ken je hem al ha ha) en daar al wat 100% natuurlijke spulletjes besteld op die site zag ik ook dit biologisch voedingssuplement
  http://www.heelnatuurlijk.nl/index.php/webwinkel/reinigingskuren/superfood/dr-schulze-superfood-plus.html
  Aan de dure kant...helaas maar zou dit geen goede oplossing zijn voor E nummer vrij vitamine gebruik?
  groet Marjolein
  • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 31 okt 2013 om 09:22
   Ha Marjolein,

   Wat leuk, succes met het boek ;-)

   Bedankt voor het doorgeven van de site, ik heb even gekeken en het ziet er zo goed uit, dus dat zou inderdaad ook een goede zijn.

   Groetjes, Williene
 • Anonymous
  Anonymous woensdag 30 okt 2013 om 10:05
  Hoi Williene,

  Ik vind dat de bonusan wel erg hooggedoseerd is, vooral de b vitamines. Vraag me af of je dan in combinatie met gezonde voeding niet te veel binnen krijgt. Hoe kijk jij hier tegenaan?

  En neem jij deze zelf alleen in de winter of het hele jaar door?

  Groetjes Esther
  • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 30 okt 2013 om 12:06
   Hoi Esther,

   De multivitamine in deze blog is de Forte, is dus inderdaad hoog gedoseerd. Er is ook een gewone multivitamine, dus die zou je ook kunnen gebruiken.
   Van deze Forte vitamine is 1 tablet per dag voldoende. Ik denk dat je in de wintermaanden best wat extra vitamine kunt gebruiken en het dus ook niet schadelijk is. Maar ben je bang dat je teveel krijgt zou ik kiezen voor een gewone Multi-vitamine.

   Zelf gebruik ik alleen in de winterperiode vitamines. Meestal begin ik in november tot maart/april.

   Succes!
 • Deborah
  Deborah dinsdag 29 okt 2013 om 08:05
  Hoi Williene,

  Mag ik vragen hoe jij de producten van Bonusan besteld? Mijn apotheek zegt dat ze niet bij hun kunnen (of willen?) bestellen.
  • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 29 okt 2013 om 10:37
   Ik bestel Bonusan bij bijv. Medica Natura maar je kunt het ook op bij andere webwinkels bestellen. Ik denk dat bijv. Gezond & Wel (G&W) winkels ze ook wel hebben of kunnen bestellen voor je!

   Succes!

   Succes!
 • Anonymous
  Anonymous maandag 28 okt 2013 om 22:37
  Hoi Williene,
  Net even gekeken bij Bonusan en zag dat er bij de hulpstoffen toch een paar foute rode E nummer namen tussen staan?
  Zouden er dan geen vitamine bestaan zonder E nummers?
  Hoe sta jij daarin.
  groet Marjolein
  • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 28 okt 2013 om 23:09
   Ha Marjolein,

   Vitaminen zonder E-nummers bestaan naar mijn weten niet. Overal zitten (hulp)stoffen in en rode E-nummers. Maar Bonusan wordt veel gebruikt door natuurartsen en in de orthomoleculaire geneeskunde. Ik heb hier dus wel vertrouwen in. En soms verschillen de nummers ook nog wel eens in de gids van Gouget en van Medica Natura.

   Soms kun je niet zonder of wil je wat bij slikken, dan zijn dit echt de betere pillen in vergelijking met vitaminetabletten uit de drogist of apotheek.

   Groetjes, Williene

 • wilma
  wilma maandag 28 okt 2013 om 14:50
  Winterklaar, ja een beetje. De vorst heeft me een beetje overrompeld alhoewel de wind uit het noorden kwam. Het is hier nu min 12. Winterjassen al aan en winterkost op tafel.. Zuurkool,stamppot en erwtensoep passeren hier al.
  Bevroren waterleiding in stal......
  Tijd voor winterslaap. Ik benijd beren voor dat hoor.
  Groet, WIlma
  • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 28 okt 2013 om 19:16
   Ai, jij woont duidelijk ergens anders ;-) Canada geloof ik, toch? Is het daar al zo koud? Brr, hier is het nog redelijk zacht voor de tijd van het jaar, maar vandaag wel bijzonder stormachtig! Echt herfstweer dus.

   Die winterslaap lijkt me ook een héél goed idee ;-)

   Groetjes, Williene
 • rita
  rita vrijdag 29 jan 2016 om 21:21
  hoi williene, heb je een tip voor me voor de vitamine C en Dvoor kinderen. Ik ben al aan het zoeken, maar kom er niet uit, zie steeds weer dat er toch "troep" in zit. Liefst gewoon tabletten en geen capsules. en dan magnesium, kan ik dat ook aan de kids geven? welke moet ik dan hebben. ik gebruik nu zelf malaat poeder, die los ik op in een glas water, maar is echt wel vies, voor de kids niet zo prettig. Ik hoor graag van je. Bedankt.
  • Smakelijck zaterdag 30 jan 2016 om 13:09
   Mijn kinderen geef ik enkel vit D van Menatura of Solgar. Deze zijn zonder toevoegingen. Bonusan heeft ook prima vit. D. Vitamine C zou je ook eens kunnen bekijken van Solgar, maar daar heb ik geen ervaring mee. Of je magnesium aan kinderen kunt geven weet ik niet, maar dat zou ik overleggen met een arts. Het enige wat je zou kunnen doen is wat magnesiumvlokken (Zechsal) kunnen toevoegen aan het badwater. Via de huid wordt het dan opgenomen. Succes!
   • Gera
    Gera zaterdag 30 jan 2016 om 14:23
    Vitamine D van Solgar is idd zonder troep. Ik bestel het via iHerb.com in de VS. Voor de prijs van 1potje hier, kan ik er 2 a 3 daar bestellen.
Laat een bericht achter!
258