22-10-2021

Granola met pumpkin spices

Een granola boordevol eiwitten voor een lekkere en gezonde start als ontbijt, na het sporten of bij de lunch. Over (plantaardige) yoghurt, over je chiapudding of overnight oats. Let op dat je met hele pure chocolade een wat bittere smaak krijgt, ik heb 99% chocolade gebruikt en dat maakt deze granola licht bitter. Als je daarvan houdt: enjoy :-) Zo niet, voeg dan iets meer dadels toe voor een iets zoetere granola en gebruik een chocolade met een lager cacaogehalte. 

Pumpkin spice granola met chocolade

Ingredienten voor 1 bakplaat granola:

50 gram gemengde noten, 2 eetlepels sesamzaad, 2 eetlepels zonnebloempitten, 2 eetlepels pompoenpitten, 5 flinke eetlepels havermout of gepofte boekweit (spelt of rijst kan ook), 2 eetlepels chiazaad, 2-3 dadels, 1 theelepel vanillepoeder, 2 theelepels pumpkin spices*, 2 eetlepels kokosolie, 20 gram pure chocolade (92%)**

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Smelt in een steelpan de kokosolie samen met de chocolade. Hak de noten en dadels grof. Meng alle ingrediënten in een schaal, uitgezonderd het chiazaad. Giet het chocolade-kokosmengsel over de ingrediënten en schep goed om. Verdeel de granola over een bakplaat en schuif in de oven. Bak de granola in ongeveer 15 minuten knapperig. Schep halverwege de baktijd even om.

Laat de granola volledig afkoelen. Meng met het chiazaad en bewaar de granola in een pot.

*Je kunt ook kaneel of speculaaskruiden gebruiken.

** Geen chocoladefan? Laat gerust achterwege voor een gewone granola. Je kunt ook wat cacaonibs toevoegen in plaats van chocolade. Deze hoef je dan niet te verwarmen met de kokosolie maar gewoon toevoegen bij de overige ingrediënten.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

2 Reacties

  • Geralda
    Geralda woensdag 02 feb 2022 om 16:31
    heerlijk deze granola, we genieten er elke ochtend van!
    • Smakelijck donderdag 03 feb 2022 om 10:47
      Fijn om te horen!
Laat een bericht achter!
258