Cashewnotenpasta (en pindakaas)!
Mmm, als je op zoek bent naar een goed broodbeleg dan is dit een aanrader. Gezond en niet moeilijk te maken! Het wordt veel verkocht in natuurvoedingswinkels, maar je kunt het heel makkelijk zelf maken.
Voor ong. 1 pot:
Ingredienten:
300 gram cashewnoten, 1 a 2 el kokosolie*, evt. snuf zout
Draai de cashews fijn in de keukenmachine. Wil je stukjes noot dan laat je 'm wat grover. Voeg de kokosolie toe schepje voor schepje tot je een goede substantie hebt. Hij moet lekker smeuig en smeerbaar zijn. Voeg evt. zout toe als je ongezouten cashews hebt gebruikt.
*Je kunt ook een andere plantaardige olie gebruiken. Voor koud gebruik kun je namelijk wel bijv. zonnebloemolie gebruiken. Voeg het dan in scheutjes toe.
Op dezelfde manier kun je zelf pindakaas maken. Je vervangt de cashews dan door pinda's en je hebt heerlijk zelfgemaakte pindakaas!
Succes!
Ik heb de cashewpasta ook gemaakt, maar iets te weinig olie gebruikt om het te kunnen bewaren in de koelkast.. dan is het heel moeilijk smeerbaar! Ik bewaar het nu buiten de koelkast en dat gaat heel goed! Weet je hoe lang het dan (geopend) houdbaar is?
groetjes Linda
Groetjes, Williene
Wat een heerlijke chocopasta! Mijn complimenten.
Zou je de chocola ook kunnen vervangen door cacao? Met wat rietsuiker erbij natuurlijk. Misschien heb je hier ervaring mee, anders probeer ik het zelf.
groetjes, Corien
Ik heb er geen ervaring mee, je smelt de chocola, dus dan wordt het smeuig, ben bang dat het met cacao alleen te droog wordt, dan zou je het moeten mengen met een scheutje melk of boter?
Succes!
Groetjes, Williene
Groetjes, Williene
Groetjes, Williene
groetjes Janet
Als je kokosolie gebruikt: Kokosolie is hard en wordt vloeibaar bij zo'n 25 graden. Als je de pasta dan in de koelkast zet wordt hij best hard. Buiten de koelkast blijft hij zachter en beter smeerbaar maar daardoor wel beperkt houdbaar.
Als je vloeibare plantaardige olie gebruikt zul je zien dat de pasta's al een stuk beter smeerbaar zijn. Deze keer had ik iets teveel kokosolie in de cashewnotenpasta gedaan en dus redelijk vloeibaar, maar door hem in de koelkast te zetten is hij nu goed smeerbaar.
Gewoon wat meer olie toevoegen kan dus helpen om 'm lekker smeerbaar te krijgen! Succes!
Groetjes, Williene