Havermout met gebakken banaan!
Vroeger gruwelde ik er van, en nu vind ik het heerlijk! Havermoutpap. Zoals je wel bij de ontbijtrecepten kunt zien in de index ben ik dol op havermoutontbijtjes. Overnight oats, gebakken havermout, havermout in smoothies, heerlijk! Maar ook deze pap is, vooral in de wintermaanden zeer favoriet. Het fijne van havermout vind ik dat het heel voedzaam is en ook goed vult. Bovendien is het ook een razendsnel ontbijt!
Toen ik de pap aan 't koken was moest ik denken aan de rijstpap die mijn moeder vroeger maakte. Rijst koken in melk met bruine suiker, kaneel en een beetje boter. Heerlijk vonden we dat. Havermoutpap is een beetje hetzelfde idee en vandaar de kaneel en honing. De gebakken banaan staat ook in Smakelijck Zoet! en dat leek me een overheerlijke combinatie. En dat is het ook! Warm, zacht, zoet: een echte aanrader dus!
Havermout met gebakken banaan!
Ingredienten voor 1 persoon:
225 milliliter rauwe of plantaardige melk, 50 gram fijne havermout, 1 banaan, klontje roomboter, handje vol pecans, 1 theelepel honing en wat kaneel
Bereiding:
Doe de havermout samen met de melk in een pannetje. Snijd de banaan in plakjes. Smelt de boter in een koekenpan en bak de banaanplakjes om en om goudbruin. Breng de havermout aan de kook en laat 1 minuutje doorkoken. Als je fijne havermout hebt dan is deze zo gaar. Wil je de pap dunner dan voeg je nog wat melk toe, en anders heb je lekkere stevige pap. Doe de pap in een kom, verdeel de gebakken banaan erover en brokkel er wat pecans overheen. Bestrooi met kaneel en wat honing.
Eet smakelijck!
Liefs, Williene