22-10-2014

Havermoutontbijt'pap' met bosbessen en pecans!

Het is écht herfstweer en ik vind het altijd heerlijk om daar m'n voeding op aan te passen. Lekkere, warme maaltijden dus, met lekkere herfstkruiden zoals kaneel, gember, kruidnagel etc. Zoals ik wel vaker schrijf, ontbijten is erg belangrijk om goed de dag door te komen. Door goed te ontbijten heb je gedurende de dag minder last van 'snaai'momenten. Havermout kennen we natuurlijk allemaal van de ouderwetse havermoutpap. En deze pap wordt met de dag populairder. Want het is voedzaam en vult enorm. Maar 't mag best wat spannender en wat mij betreft ook lekkerder ;-) Deze stevige pap voldoet absoluut aan deze eisen en is echt zó lekker! Niet alleen als ontbijt, maar zeker ook als lunch, tussendoortje of wat dan ook! Warm én koud lekker! 

Havermoutontbijt'pap' met bosbessen en pecans!

Ingrediënten:

100 gram havermout + wat extra, 1/2 theelepel kaneel, snufje zout, 1/2 theelepel wijnsteenbakpoeder, 160 milliliter kokosmelk, 1,5 eetlepel gesmolten kokosolie, 2 eetlepels biologische honing, 1 klein eitje, 125 gram bosbessen (diepvries), 50 gram pecannoten

Bereiding: 

Verwarm de oven voor op 170 graden. 

Hak of breek de pecannoten doormidden. Doe de havermout, kaneel, zout, bakpoeder met de honing, ei, kokosmelk en kokosolie in een kom en meng goed met elkaar. Voeg driekwart van de bosbessen en pecannoten toe. Doe het mengsel in een ovenschaal en bestrooi met de rest van de bessen en pecannoten en nog een klein beetje havermout. Het is ook lekker om er wat amandelschaafsel over te strooien. 

Zet het ontbijt in de oven en bak gaar in ongeveer 40-45 minuten. 

Eet Smakelijck! 

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

14 Reacties

  • Johanneke
    Johanneke woensdag 22 okt 2014 om 14:49
    Voor hoeveel personen is dit, Williene? Ziet er erg lekker uit! Alleen jammer dat het zolang de oven in moet, dan moet je wel vroeg opstaan wil je het én 's morgens én warm eten :)
    • Smakelijck woensdag 22 okt 2014 om 16:02
      Ja, dat is wel echt een nadeel. Nu in de vakantie heerlijk en in 't weekend, maar eenmaal weer op school dan is dat wel een nadeel. Het recept is voor ong. 2 personen. Succes!
  • Alies
    Alies maandag 27 okt 2014 om 17:18
    Lekker Williene! We hebben het alleen als dessert gegeten met een bolletje ijs. Je zei dat het voor 2 personen is, dus heb ik het recept verdubbeld omdat we met 5 er van eten. Maarre we hadden voor 2 dagen genoeg ;) ik heb het iets aangepast naar wat ik in huis had. Dit is een blijvertje, dankjewel. Hij zegt dat mijn emailadres niet klopt. Hotmail.com... nu een ander ingevuld. Maar het is een geldig adres...
    • Smakelijck maandag 27 okt 2014 om 21:03
      Wat leuk zeg, dat kan natuurlijk ook heel goed! Ik hoorde vorige week al van iemand die zei: Eet je dit echt met 2 personen?? Maar als ontbijt eten wij dit echt op, haha! Zo zie je maar weer hoe mensen verschillen. Daarom hou ik er ook nooit zo van om hoeveelheden te plaatsen, maar 't is soms wel handig. Maar dan heb je morgen je ontbijt of lunch al weer klaar ;-) Gek van je mail, ik weet ook niet waar dat aan ligt, gelukkig is 't ie wel geplaatst! Fijne avond!
  • menning
    menning woensdag 29 okt 2014 om 19:04
    hoi, ziet er heerlijk uit, alleen al door de hartvorm dat het zo leuk maakt :). Maar.. ben wel benieuwd waar jij nu nog bosbessen haalt. ook de supermarkt heeft ze niet in de vriezer. Goed te vervangen door blauwe bessen?! Groet van een blogliefhebber!
    • Smakelijck woensdag 29 okt 2014 om 19:30
      Hi, Bedankt voor je reactie! Ik heb zelf een hele voorraad blauwe bessen geplukt afgelopen zomer, dus ik kan nog even vooruit. Maar bij o.a. verkopen ze ook blauwe bessen uit de vriezer. Dus ik gebruik ook blauwe bessen, maar noem dat altijd bosbessen. Sorry voor de verwarring ;-)
  • Margje
    Margje woensdag 05 nov 2014 om 17:22
    Het was een overheerlijk ontbijt, heb het recept verdubbeld en gisteravond reeds gemaakt en vanmorgen in de oven, prima naar mijn idee.. Er is iets overgebleven (2vw en 3 kids)
    • Smakelijck woensdag 05 nov 2014 om 21:14
      Goed om te lezen, Margje. Ook dat je 't dus prima van tevoren kan maken! Scheelt weer, 's ochtends ;-)
  • Jolanda
    Jolanda zaterdag 08 nov 2014 om 10:10
    Oh, wat is/was dit een héérlijk ontbijtje! Super, bedankt, dit is een blijvertje!! En ik lees net dat het prima van tevoren klaargemaakt kan worden, das nog handiger ????!! Had niet genoeg pecannootjes, dus heb het aangevuld met walnootjes, gaat ook prima!
    • Smakelijck zaterdag 08 nov 2014 om 20:55
      Dankjewel voor je reactie! Leuk dat 'ie in de smaak valt ;-) Had 'm toevallig vanmiddag ook weer gemaakt, en 't zelfde gedaan als jij, met de walnoten! Heerlijk.
  • Hannah
    Hannah woensdag 13 apr 2016 om 11:11
    Kan ik ook baking soda gebruiken i.p.v.wijnsteenbakpoeder?
    • Smakelijck woensdag 13 apr 2016 om 14:58
      Dat kan, maar dan zou ik ook een kneepje citroensap toevoegen. Succes!
    • Geralda
      Geralda maandag 21 feb 2022 om 07:45
      zaterdagavond dit ontbijt klaargemaakt en zondagochtend gegeten, het was heerlijk! dit gaan we vaker eten.
      • Smakelijck maandag 21 feb 2022 om 10:27
        Leuk om te lezen!
Laat een bericht achter!
258