Blauwe bessen-yoghurt pannenkoekjes!
Ontbijten zonder brood, wat eet je dan? Het is zo gemakkelijk, dat ik er bijna niet bij nadenk, maar de mogelijkheden zijn eindeloos.
Deze heerlijke pannenkoekjes zijn daar een goed voorbeeld van (en ook heus heel snel gemaakt ;-)). Maar deze zijn ook erg leuk op de ontbijt of brunchtafel met de komende paasdagen. Zelfs als toetje zullen ze niet misstaan! Vooral erg lekker met bosbessen bovenop, met wat goede honing en citroenrasp. Ook de lemon curd, die ik deze week nog ga bloggen is verrukkelijk bij deze pannenkoekjes.
Blauwe bessen-yoghurt pannenkoekjes
Deze pannenkoekjes zijn glutenvrij, E-nummervrij en suikervrij
Ingrediënten voor 5-6 pannenkoekjes:
1 ei, 4 eetlepels boekweitmeel, 3 eetlepels Griekse yoghurt, 70 gram blauwe bessen,
0,5 theelepel wijnsteenbakpoeder, 1 eetlepel biologische of imkerhoning
Bereiding:
Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een glad beslag. Verwarm een pan
op het vuur en bak van het beslag 5-6 kleine pannenkoekjes in wat
roomboter of kokosolie.
Serveer de pannenkoekjes met wat blauwe bessen, geraspte citroenschil en honing.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene