21-03-2016

Blauwe bessen-yoghurt pannenkoekjes!

Ontbijten zonder brood, wat eet je dan? Het is zo gemakkelijk, dat ik er bijna niet bij nadenk, maar de mogelijkheden zijn eindeloos.
Deze heerlijke pannenkoekjes zijn daar een goed voorbeeld van (en ook heus heel snel gemaakt ;-)). Maar deze zijn ook erg leuk op de ontbijt of brunchtafel met de komende paasdagen. Zelfs als toetje zullen ze niet misstaan! Vooral erg lekker met bosbessen bovenop, met wat goede honing en citroenrasp. Ook de lemon curd, die ik deze week nog ga bloggen is verrukkelijk bij deze pannenkoekjes.

Blauwe bessen-yoghurt pannenkoekjes

Deze pannenkoekjes zijn glutenvrij, E-nummervrij en suikervrij

Ingrediënten voor 5-6 pannenkoekjes:

1 ei, 4 eetlepels boekweitmeel, 3 eetlepels Griekse yoghurt, 70 gram blauwe bessen, 
0,5 theelepel wijnsteenbakpoeder, 1 eetlepel biologische of imkerhoning 

Bereiding: 

Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een glad beslag. Verwarm een pan 
op het vuur en bak van het beslag 5-6 kleine pannenkoekjes in wat 
roomboter of kokosolie. 

Serveer de pannenkoekjes met wat blauwe bessen, geraspte citroenschil en honing.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

6 Reacties

  • Karin
    Karin vrijdag 25 mrt 2016 om 09:00
    Beste Willine, Ik zie in het recept wijnsteenbakpoeder staan. Ik heb alleen baking soda in huis. Kan ik dat ook gebruiken? En kan ik de Griekse yoghurt evt. ook vervangen? Groet Karin
    • Smakelijck vrijdag 25 mrt 2016 om 11:16
      Baksoda zou ook kunnen maar dan wil in de combi met de yoghurt (zuur). Als je ook de yoghurt wilt vervangen kun je wellicht beter deze bakken: http://www.smakelijck.nl/recepten/pannenkoeken-/ http://www.smakelijck.nl/recepten/pannenkoeken-glutenvrij-en-zuivelvrij-/ Er dan bosbessen door het beslag doen ;-) Succes!
    • Marieke
      Marieke zaterdag 13 jun 2020 om 09:03
      Hoi williene, Jij gebruikt altijd wijnsteenbakpoeder. Kan ik dat altijd vervangen met gewone bakpoeder? Zelfde hoeveelheid? Groetjes
      • Smakelijck maandag 15 jun 2020 om 09:04
        Ja hoor, geen probleem!
    • Fennelice
      Fennelice maandag 28 jun 2021 om 21:46
      Hoi, hoe kan je het ei vervangen? Heb te maken met ei allergie, kan ook geen geprakte banaan of appelmoes.. Heeft u een idee? Vriendelijke groet, Fennelice
      • Smakelijck dinsdag 29 jun 2021 om 13:17
        Hier vind je tips om ingrediënten te vervangen: https://www.smakelijck.nl/recepten/informatieve-blogs/hoe-vervang-ik-/
Laat een bericht achter!
258