Moederdagtaart!
Aanstaande zondag is het Moederdag! Dus laat het recept van deze heerlijke taart gerust slingeren zodat manlief de keuken in kan duiken om aan het bakken te gaan ;-) Of je maakt 'm natuurlijk gewoon zelf, dat kan ook!
Ik vond het leuk om met twee biscuitlagen te werken, maar je zou deze taart ook heel goed kunnen maken met 1 biscuitlaag als bodem, daarop de aardbeienrand en yoghurtvulling en dan de tweede biscuitlaag en de slagroomtopping weglaten. Je kunt de yoghurttaart dan natuurlijk wel afmaken met verse aardbeien als de vulling goed is opgesteven.
Geniet ervan!
Moederdagtaart!
Ingredienten voor een vorm van 20 centimeter doorsnede:
Voor één laag biscuit: 2 eieren, 40 gram kokosbloesemsuiker, 35 gram speltbloem, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, snufje vanillepoeder
Voor de vulling: 9-10 mooie aardbeien van ongeveer dezelfde grootte, 250 milliliter biologische slagroom, 250 gram Griekse yoghurt, 2 eetlepels biologische honing, 200 gram aardbeienpuree, 1,5 eetlepel rundergelatinepoeder* (Great Lakes of Jacob Hooy)
Voor de topping: 100 milliliter biologische slagroom, 1 eetlepel biologische honing, verse aardbeien
Bereiding:
Bak twee keer een biscuitlaag in een vorm van 20 centimeter doorsnede. Verwarm hiervoor de oven op 180 graden. Bekleed een bakvorm van 20 centimeter met bakpapier en vet de rand licht in.
Klop de 2 eieren met de kokosbloesemsuiker tot een luchtige massa, dit neemt ongeveer 3x toe in volume! Met een KitchenAid mix ik minimaal 5 minuten, heb je een handmixer dan moet je wellicht 15 tot 20 minuten mixen, anders wordt de biscuit niet luchtig.
Weeg de droge ingrediënten af en spatel dit met een metalen lepel door het luchtige beslag. Giet het beslag in de vorm, en tik even flink tegen de onderkant zodat luchtbelletjes verdwijnen en het beslag zich gelijkmatig verdeelt.
Bak de biscuit in ongeveer 10 minuten gaar, controleer met een satéprikker.
Haal de biscuitcake uit de vorm en laat afkoelen. Voor deze taart (zoals foto) moet je dus 2x een biscuitlaag bakken.
Bekleed de vorm van 20 centimeter met schoon bakpapier, ook aan de zijkant. Leg op de bodem 1 plak biscuitdeeg. Halveer voor de vulling 10 mooie aardbeien. Zet de gehalveerde aardbeien met de snijkant rondom tegen de vorm aan.
Pureer 200 gram aardbeien tot een puree. Schenk de puree in een pannetje. Klop de slagroom samen met de honing stijf. Voeg de yoghurt toe. Verwarm de aardbeienpuree op heel laag vuur. Voeg de gelatinepoeder toe en klop al kloppend met een garde heel goed door de aardbeienpuree. Voeg toe aan het yoghurt-roommengsel en spatel goed door. Schenk de roomvulling in de vorm. Zorg ervoor dat de aardbeien aan de rand goed blijven staan. Strijk de vulling mooi glad en dek af met de tweede biscuitlaag.
Zet de taart in de koelkast en laat minimaal 4 tot 6 uur goed opstijven. Verwijder daarna heel voorzichtig de bakvorm en het bakpapier. Klop de slagroom voor de topping stijf met de lepel honing. Bestrijk hiermee de bovenste biscuitlaag. Garneer de taart verder met verse aardbeien.
*Voor degene die de gelatinepoeder wil vervangen door gelatineblaadjes: je hebt 5-6 blaadjes nodig voor deze vulling.
Fijne Moederdag!
Liefs, Williene