Woensdag 06 mrt 2013

Mangochutney!


Deze heerlijke mangochutney komt uit het kookboek 'Sauzen' van chefkok Peter Auer. Ik ben zo dol op deze chutney. Heerlijk bij vleesgerechten maar ook bij witte vis. De chutney kun je in grotere hoeveelheden maken en dan bewaren in potten. Zo hoef je niet elke keer verse chutney te koken! Aangebroken potten bewaar je in de koelkast.
Ik heb het originele recept wel zo hier en daar aangepast.

Mangochutney!

Ingrediënten:
400 gr. mango in blokjes, 1 rode peper, 3 sjalotjes, 2 tenen knoflook, 2 el kokosolie, 5 el chilisaus (Yakso), 100 ml witte wijn, 5 el appelazijn, 1 el palmsuiker, 0,5 tl kerriepoeder, 0,5 tl kurkuma,  zout en peper.

Fruit de ui in de kokosolie samen met de knoflook en de fijngehakte rode peper (zonder zaadjes). Voeg de mango toe, en strooi de suiker erover en laat een beetje karameliseren. Voeg de chilisaus, wijn, azijn, kerrie en kurkuma toe en laat de chutney 30 minuten pruttelen op zacht vuur tot de saus is ingedikt. Voeg wat water toe als er te weinig vocht overblijft.  Breng de chutney op smaak met zout en peper en schep het heet in schone potten.


Wij zijn dol op de echte ouderwetse appelbeignets. Niet de appelflappen die je kunt kopen met...
lees verder
Mijn favoriete groenten van dit moment is toch wel witlof. Héérlijk! Uit de oven of in de soep,...
lees verder
Afgelopen weekend crashte mijn laptop, dus vandaar dat ik niet veel online ben. Ook wel eens goed...
lees verder
Het is écht herfstweer en ik vind het altijd heerlijk om daar m'n voeding op aan te passen....
lees verder
Oké, afgelopen week was gemakkelijk. Maar nu gaat het echte werk beginnen! Fase 2 gaat...
lees verder
Een recept op aanvraag: het Hollandse Pannetje met champignons, prei en kipfilet. Ik verbaas me...
lees verder

103 opmerkingen
  • Lies
    Lies zondag 07 jun 2015 om 16:37
    Hoelang blijft deze chutney goed?
    • Smakelijck maandag 08 jun 2015 om 08:55
      Als je 'm goed conserveert, dus in schone, hete potten schept kun je deze chutney wel een aantal maanden bewaren. Geopend is het een week houdbaar.
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190