19-10-2022

Vis-Dillesaus #Zonder pakjes en zakjes!

Een goede saus maakt een gerecht af. Dat geldt ook zeker voor deze lekkere, milde vis-dillesaus. Lekker bij een stukje gebakken zalm of een witvis zoals kabeljauw of schol. Eet Smakelijck! 

Vis – Dille saus - Zonder pakjes en zakjes!

Ingredienten:

30 gram roomboter, 30 gram speltbloem*, 50 milliliter witte wijn, 150 milliliter groentebouillon, 150 milliliter plantaardige room of biologische slagroom, 1 theelepel uipoeder, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 eetlepel verse dille, Keltisch zout en peper naar smaak, optioneel een snufje trassi

Bereiding:

Smelt de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Laat even een minuut op laag vuur garen en voeg de witte wijn toe. Voeg de tomatenpuree en uipoeder toe, evenals de trassi als je deze wilt gebruiken. Voeg de room toe en breng de saus aan de kook. Maak de saus verder op smaak met zout en peper en de verse dille.

Tip: Maak de saus glutenvrij met een glutenvrij meel, bijvoorbeeld havermeel of boekweitmeel. 

Eet Smakelijck,

Liefs,Williene

Deel via social media

 
Print recept

4 Reacties

  • Willianne
    Willianne donderdag 20 apr 2023 om 15:10
    Hoe kan ik de wijn vervangen?
    • Smakelijck vrijdag 21 apr 2023 om 13:31
      Door bouillon met een scheutje witte wijn azijn bijv.
    • Jan
      Jan zondag 15 sep 2024 om 17:53
      We hebben onze kabelouwfilet met deze heerlijke saus en een mooi glaasje wijn heel smakelijk verorberd?
      • Smakelijck maandag 16 sep 2024 om 09:36
        Wat fijn! Goed om te lezen.
Laat een bericht achter!
272