Vis-Dillesaus #Zonder pakjes en zakjes!
Een goede saus maakt een gerecht af. Dat geldt ook zeker voor deze lekkere, milde vis-dillesaus. Lekker bij een stukje gebakken zalm of een witvis zoals kabeljauw of schol. Eet Smakelijck!
Vis – Dille saus - Zonder pakjes en zakjes!
Ingredienten:
30 gram roomboter, 30 gram speltbloem*, 50 milliliter witte wijn, 150 milliliter groentebouillon, 150 milliliter plantaardige room of biologische slagroom, 1 theelepel uipoeder, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 eetlepel verse dille, Keltisch zout en peper naar smaak, optioneel een snufje trassi
Bereiding:
Smelt de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Laat even een minuut op laag vuur garen en voeg de witte wijn toe. Voeg de tomatenpuree en uipoeder toe, evenals de trassi als je deze wilt gebruiken. Voeg de room toe en breng de saus aan de kook. Maak de saus verder op smaak met zout en peper en de verse dille.
Tip: Maak de saus glutenvrij met een glutenvrij meel, bijvoorbeeld havermeel of boekweitmeel.
Eet Smakelijck,
Liefs,Williene