Mosterd!
Het is inmiddels een sport geworden om zoveel mogelijk zelf te maken. Toegegeven, soms is het best ingewikkeld, maar een aantal dingen zijn zo gemakkelijk, echt het uit proberen waard. Zoals mosterd...
Voor 1 pot mosterd (300 ml) heb je nodig:
100 gr. mosterdzaad, 200 ml. wittewijnazijn, 1 theelepel kurkuma, 50 gr. palmsuiker of 30 gram honing, peper en zout.
Week het mosterdzaad een nacht in de azijn, zo krijg je een gladder effect. Doe het mosterdzaad met de azijn in de keukenmachine. Voeg de rest van de ingredienten toe.
Draai nu in een minuut of 6 een bijna gladde mosterd. Des te langer je draait, des te gladder wordt de mosterd. Doe de mosterd in een schone pot en zet in de koelkast tot gebruik. Des te langer hij staat, des te lekkerder hij wordt.
Dit is een basisrecept. Je kunt hiermee varieren naar smaak. Bijv. een andere azijnsoort, specerijen zoals karwijzaad of kruidnagel toevoegen, chilipepers of honing i.p.v. suiker.
Liefs, Williene
Succes ermee!
Groetjes Gerdien
Ik zal eens op zoek gaan op internet of ik iets kan vinden hoelang ik zeekraalmosterd kan bewaren, en hoe je dat het beste kan doen. Anders, eerst maar eens zonder zeekraal proberen.
Groetjes, Lydia
Groetjes, Lydia
Klinkt lekker, maar misschien blijft het dan niet zo lang houdbaar, geen idee!
Succes met uitproberen!
Groetjes, Williene