14-06-2012

Rucolapesto!


Ik had afgelopen weekend nogal wat rucola in de koelkast, vers uit eigen tuin. Heerlijk om verse pesto van te maken. Weer eens wat anders dan de klassieke pesto met basilicum! Je kunt de amandelen vervangen voor pijnboompitten maar met amandelen is het ook heerlijk.

Ingredienten:
2 handen vol rucola, 3 el amandelen, 2 el parmezaanse kaas, 1 teen knoflook, olijfolie, zout en peper.

Doe de rucola, amandelen, de kaas en de knoflook in de keukenmachine. Maal het helemaal fijn tot een pesto. Voeg net zoveel olijfolie toe tot je een smeuige pesto hebt. Breng op smaak met zout en peper.

Pesto is heerlijk op een stokbroodje, op pizza, bij pasta, als dip, in pastasauzen etc.

Met een laagje olie kun je de pesto een paar dagen afgesloten bewaren in de koelkast.

Deel via social media

 
Print recept

7 Reacties

 • Priscilla
  Priscilla vrijdag 04 jan 2013 om 23:26
  Zijn de negatieve gevolgen dan ook niet vergelijkbaar? Mijndochter lijkt zowel qua gedrag als met migraine te reageren op E621 .
  • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 05 jan 2013 om 21:41
   Niet dat ik weet. Ik heb namelijk direct buikpijn als ik chemische E621 eet, van natuurlijke glutamaat uit kaas/tomaat/vis e.d. heb ik geen last.

   Er is echt een groot verschil tussen het natuurlijke en het chemische glutamaat (ve-tsin). Maar als je dochter er echt overgevoelig voor is dan kan zij daar natuurlijk wel op reageren. Vervelend!

   Groetjes, Williene
 • Priscilla
  Priscilla donderdag 03 jan 2013 om 13:18
  Ikkijk sinds kort op je site. Erg leuke site, maar ben nu verbaasd dat je juist parmezaanse kaas in dit recept heb staan ( bij de bereiding noem je het trouwens niet meer...) De kristallen van deze kaas zijn nu juist E 621!
  • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 03 jan 2013 om 16:28
   Hoi Priscilla,

   Er zit een verschil tussen chemische glutamaat en natuurlijk glutamaat. E621 is een gefabriceerd chemisch goedje wat aan veel producten wordt toegevoegd. Glutamaat is echter ook een natuurlijke stof die bijvoorbeeld veel voorkomt in tomaten, ansjovis en oude kaas. Dit is echter totaal niet vergelijkbaar.

   Hopelijk heb je iets aan mijn antwoord.

   Groetjes, Williene
 • Diana
  Diana zondag 17 jun 2012 om 15:40
  Lekker en gezond :)
 • Anonymous
  Anonymous donderdag 14 jun 2012 om 19:15
  Heerlijk recept! Ik maak altijd 2 of 3 x per jaar een grote voorraad pesto (wel de klassieke met basilicum ;-)..., maar deze ga ik ook zeker proberen). Ik vries de pesto in kleine porties in. Makkelijk en zo heb je altijd iets bij de hand waarmee je in mum van tijd iets lekkers op tafel zet. Misschien een tip, want ook uit de vriezer smaakt het nog erg goed, en dat zal met de rucola toch ook wel kunnen?
  • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 14 jun 2012 om 20:08
   Heerlijk he! De vriestip heb ik inderdaad ook al vaak gehoord, maar nog nooit gedaan. Kan ik ook wel eens proberen! Wat met basilicum kan, kan met rucola ook, neem ik maar zo aan ;-) Succes!
Laat een bericht achter!
272