Rucolapesto!
Ik had afgelopen weekend nogal wat rucola in de koelkast, vers uit eigen tuin. Heerlijk om verse pesto van te maken. Weer eens wat anders dan de klassieke pesto met basilicum! Je kunt de amandelen vervangen voor pijnboompitten maar met amandelen is het ook heerlijk.
Ingredienten:
2 handen vol rucola, 3 el amandelen, 2 el parmezaanse kaas, 1 teen knoflook, olijfolie, zout en peper.
Doe de rucola, amandelen, de kaas en de knoflook in de keukenmachine. Maal het helemaal fijn tot een pesto. Voeg net zoveel olijfolie toe tot je een smeuige pesto hebt. Breng op smaak met zout en peper.
Pesto is heerlijk op een stokbroodje, op pizza, bij pasta, als dip, in pastasauzen etc.
Met een laagje olie kun je de pesto een paar dagen afgesloten bewaren in de koelkast.
Er is echt een groot verschil tussen het natuurlijke en het chemische glutamaat (ve-tsin). Maar als je dochter er echt overgevoelig voor is dan kan zij daar natuurlijk wel op reageren. Vervelend!
Groetjes, Williene
Er zit een verschil tussen chemische glutamaat en natuurlijk glutamaat. E621 is een gefabriceerd chemisch goedje wat aan veel producten wordt toegevoegd. Glutamaat is echter ook een natuurlijke stof die bijvoorbeeld veel voorkomt in tomaten, ansjovis en oude kaas. Dit is echter totaal niet vergelijkbaar.
Hopelijk heb je iets aan mijn antwoord.
Groetjes, Williene