Havermout met dadels!
Tegenwoordig ben ik dol op deze havermoutpap. Als ontbijt of als lunch, ik vind 'm heerlijk. En als je geen fan bent van havermoutpap, op deze manier heb ik het leren eten, dus ik zou zeggen: probeer het eens!
En ben je benieuwd naar nog meer recepten met havermout? Bekijk dan eens de Receptenindex! Heb je al gezien dat je nu in één oogopslag kunt zien of een recept glutenvrij, zuivelvrij, eivrij of suikervrij (en dan bedoel ik: vrij van geraffineerde suikers) is? Heel handig!
Havermout met dadels!
Ingrediënten:
250 milliliter ongezoete amandelmelk, 50 gram fijne havermout, 3-4 medjouldadels, 1 theelepel kaneelpoeder, geschaafde amandelen
Bereiding:
Breng de amandelmelk met de havermout aan de kook. Snijd de dadels doormidden en verwijder de pit. Smelt een klontje roomboter of kokosolie in de pan en verwarm de dadels tot ze lekker warm en kleverig worden. Kook de havermoutpap een paar minuutjes door en roer de kaneel erdoor. Serveer in een schaaltje met de warme dadels bovenop en garneer met wat geschaafde amandelen. Lekker!
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene