Wafels
We zitten al een tijdje in lockdown en ook de kinderen werken weer volledig thuis. Om het toch een beetje gezellig te maken heb ik een wafelijzer gekocht zodat we heerlijke wafels kunnen bakken :-) En dat is echt een aanrader. Ik wil zelf zo min mogelijk apparatuur in huis, want waar laat je het allemaal en een heerlijke tosti kun je ook in een koekenpan bakken, en een broodje roosteren kan ook in de oven. Maar als je wafels wilt bakken dan heb je toch echt een wafelijzer nodig. En het is snel gemaakt, snel gebakken en zó lekker. Ook een goed idee als ontbijt of lunch. En ik kan nu niet wachten tot de eerste aardbeien er zijn! Mmm :-) Wafels met aardbeien en geklopte room...
Volkoren Wafels
Ingredienten voor 8 wafels:
200 gram speltmeel*, 6 eieren, 2 eetlepels ahornsiroop, 1 theelepel (wijnsteen)bakpoeder, 100 milliliter (plantaardige) melk, 1 theelepel vanillepoeder of vanille-extract, optioneel 1 theelepel kaneelpoeder, 2 eetlepels olie of gesmolten boter
Topping naar keuze
Bereiding:
Klop de eieren met de ahornsiroop in een paar minuten heel luchtig en licht met een mixer op de hoogste stand. Voeg het meel, bakpoeder, melk, vanille, kaneel en boter toe en mix tot een luchtig beslag.
Verwarm het wafelijzer**. Lepel het beslag in je wafelijzer en bak de wafels in 4-6 minuten bruin en gaar.
Serveer de wafels warm met een topping naar keuze.
*Of gebruik een ander meel naar keuze. Glutenvrij? Maak de wafels dan met amandelmeel, boekweitmeel of glutenvrij havermeel of een mix hiervan.
** Zelf heb ik een Keramisch wafelijzer" https:="" partner.bol.com="">Keramisch wafelijzer zonder schadelijke stoffen. Het wafelijzer heeft uitneembare platen waardoor je hem goed kunt schoonmaken.
Verschillende varianten topping op je wafel:
- Vers fruit zoals aardbeien, frambozen of bessen.
- Plakjes banaan met amandelschaafsel en wat ahornsiroop
- Warme blauwe bessen met geklopte room
- Warme kersen met geklopte room of ijs
- Plakjes banaan, gesmolten pure chocolade en gehakte hazelnoten
- Gebakken appels met rozijnen en een bolletje vanille-ijs
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene