Romige soep met prei en zalm
Romige soep met prei en zalm
Ingredienten voor 4 personen:
1 prei, 3 kruimige aardappelen, 1 ui, 2 tenen knoflook, 750 milliliter groentebouillon, 150 milliliter (biologische) slagroom, 200 gram verse zalm, gehakte bieslook, Keltisch zout en peper naar smaak, roomboter
Bereiding:
Snipper de ui en de knoflook en snijd de prei in ringen. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Verhit de boter in een pan en bak de ui, prei en knoflook aan in de boter. Voeg de aardappelen toe en laat een minuutje meebakken. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat op laag vuur koken tot de aardappel gaar is. Pureer de soep met behulp van een staafmixer of blender fijn.
Laat de soep op laag vuur staan en voeg ondertussen de room toe en maak op smaak met zout en peper. Snijd de zalm in blokjes en voeg deze toe aan de soep. Laat nog een paar minuten koken en serveer de soep met vers gehakte bieslook.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene
Laat een bericht achter!