28-02-2014

Quinoapannekoekjes met bosbessen!


Vaak krijg ik de vraag wat je nu eet als je bijna geen brood meer eet. Ontbijt is vaak nog wel te bedenken, maar de lunch vinden veel maar lastig en ingewikkeld. Hier op m'n blog en in m'n kookboeken staan heel veel ontbijtjes en lunches zonder brood, bijvoorbeeld heerlijke salades, soepen, etc. Maar je kunt ook heel goed voedzame pannenkoekjes eten als lunch! Neem nu deze, zó lekker, luchtig én voedzaam heb je ze nog niet eerder geproefd!


QuinoaPannenkoekjes met bosbessen!

Ingrediënten voor de pannenkoeken:
1 ei, 350 milliliter karnemelk of amandelmelk, 150 gram boekweitmeel, halve kop gekookte Quinoa, snufje zout, 1 theelepel honing, halve theelepel baksoda, 1 theelepel wijnsteenzuurbakpoeder

Voor de bosbessentopping: 150-200 gram bosbessen (diepvries), 1 eetlepel honing, sap van een halve perssinaasappel

Bereiding:
Meng alle ingrediënten voor de pannenkoeken door elkaar met een garde. Verhit een pan op het vuur. Smelt wat boter of kokosolie in de pan en schep wat beslag in de pan. Om kleine pannenkoekjes te maken kun je 3 pannenkoekjes kwijt. Pas op, want ze lopen iets uit. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten bruin en gaar.

Doe de bosbessen met het sinaasappelsap in een pannetje en verwarm op het vuur tot het kookt. Laat even zachtjes doorpruttelen tot het vocht wat verdampt. Haal van het vuur, roer er een lepel honing door en serveer met de pannenkoekjes!

Met dit beslag kun je ongeveer 15-18 kleine pannenkoekjes maken.

Eet smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

22 Reacties

  • Eva
    Eva dinsdag 06 mei 2014 om 15:29
    Ik zie dat ze bij de AH van Alpro ook amandel(drink) hebben die ongezoet is, is deze geschikt of zitten hier weer andere toevoegingen in die ongezond zijn?

    Gr. Eva
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 07 mei 2014 om 09:47
      Ik durf het niet met zekerheid te zeggen, omdat ik de ingredienten niet ken. Je moet goed opletten of er niet een andere zoetstof inzit, omdat ongezoet wat bitter kan zijn. Meestal wordt er dus iets aan toegevoegd. Als je toevallig een pak hebt staan mag je ook de ingredienten even weergeven, dan kijk ik er even naar. Een recept voor amandelmelk zelf maken staat ook op m'n blog, het is erg makkelijk en veel goedkoper. Succes!
  • wilma
    wilma vrijdag 28 feb 2014 om 23:05
    Deze pannekoeken kun je natuurlijk ook als ontbijt maken. Hier doen we het ook wel heel regelmatig. Op zondagochtend ofzo. Ik heb geen blueberries,maar ook lekker met syrop.
    Je kunt ook 'smorgens iets van gebakken aardappreltjes met bacon doen en sausage. Maar mss eet je ook gen vlees.
    Groet, Wilma
    • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 01 mrt 2014 om 07:39
      Ja, dat is inderdaad ook heel lekker! Ben er zelf niet zo'n fan van om 's morgens al pannenkoeken te bakken, maar het kan natuurlijk wel ;-)

      Groetjes, Williene!
  • Anonymous
    Anonymous vrijdag 28 feb 2014 om 15:52
    Ik gebruik nu maar geen quinoa meer nadat ik dit heb gelezen! :( http://www.uitpaulineskeuken.nl/2014/02/het-quinoa-probleem.html
    Zou ik het ook kunnen vervangen door iets anders?

    Groetjes Elise
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 28 feb 2014 om 18:25
      Ik ga het eens lezen, bedankt voor je link! Misschien vervangen door kokosmeel?
  • Esther
    Esther vrijdag 28 feb 2014 om 11:02
    Maak je de amandelmelk zelf? Want ik zie vaak dat er in de winkel in de amandelmelk suiker zit..
    Groetjes, Esther
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 28 feb 2014 om 18:24
      Amandelmelk inderdaad kopen bij de natuurwinkel. Daar heb je ze zonder suiker!
    • Angel
      Angel vrijdag 28 feb 2014 om 11:11
      Beste Esther,

      Als je de Amandelmelk bij de Natuurwinkel koopt heb je een versie die ongezoet is.
  • Anonymous
    Anonymous vrijdag 28 feb 2014 om 10:12
    Zou je de honing ook kunnen vervangen door b.v. dadelstroop ?
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 28 feb 2014 om 18:24
      Ja hoor, dat zou wel kunnen!
  • Anonymous
    Anonymous vrijdag 28 feb 2014 om 09:34
    ziet er lekker uit! mag ik vragen wat voor boekweitmeel je gebruikt en waar je het koopt?
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 28 feb 2014 om 09:39
      Ik gebruik boekweitmeel van de natuurwinkel!
  • Angel
    Angel vrijdag 28 feb 2014 om 09:05
    Ziet er echt heerlijk uit! Ik wil ook gaan stoppen met brood eten.
    Eet nu nog speltbrood. In de ochtend kan ik inderdaad nog wel uit de voeten..

    Vraagje? Wat is het verschil tussen baksoda en bakpoeder?
    En wat als je geen baksoda hebt en dit weglaat?
    • Angel
      Angel vrijdag 28 feb 2014 om 11:12
      Dank je Williene, ik ga er eens op googlen. Fijn Weekend!
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 28 feb 2014 om 09:38
      Dankjewel!

      Het verschil kun je hier lezen: http://smakelijck.blogspot.nl/2013/06/het-verschil-tussen-baksoda-en-bakpoeder.htm

      Je zult baksoda in dit recept ook wel kunnen vervangen door wijnsteenzuur, maar baksoda maakt 't wel lekker luchtig! En je kunt het zo bij de drogist kopen, of natuurwinkel. Het wordt ook wel zuiveringszout genoemd. Niet duur en je kunt het overal voor gebruiken! Echt fijn om in huis te hebben. Google er maar eens op!

      Succes!
  • Wies
    Wies woensdag 20 aug 2014 om 21:40
    Vraag voor hoeveel personen is dit recept?? (en de overige?)
    • Smakelijck vrijdag 22 aug 2014 om 19:32
      Ligt er erg aan hoeveel je eet, Wies ;-) Ik zou zeggen voor 2 personen. SUcces!
  • angelique
    angelique donderdag 27 nov 2014 om 10:49
    Hoelang kun je dit beslag bewaren in de koelkast?
    • Smakelijck donderdag 27 nov 2014 om 13:51
      Ik heb er geen ervaring mee, maar ik zou het bakpoeder en baksoda dan wel vers toevoegen. Dan kun je het denk ik wel een dag van tevoren maken.
    • Henrike
      Henrike dinsdag 27 feb 2024 om 17:50
      Als ik deze wat groter maak, lijken ze meer op wraps. Kan ik deze dan ook invriezen?
      • Smakelijck woensdag 28 feb 2024 om 10:45
        Ja hoor, dat is geen probleem!
Laat een bericht achter!
267