Quinoapannekoekjes met bosbessen!
Vaak krijg ik de vraag wat je nu eet als je bijna geen brood meer eet. Ontbijt is vaak nog wel te bedenken, maar de lunch vinden veel maar lastig en ingewikkeld. Hier op m'n blog en in m'n kookboeken staan heel veel ontbijtjes en lunches zonder brood, bijvoorbeeld heerlijke salades, soepen, etc. Maar je kunt ook heel goed voedzame pannenkoekjes eten als lunch! Neem nu deze, zó lekker, luchtig én voedzaam heb je ze nog niet eerder geproefd!
QuinoaPannenkoekjes met bosbessen!
Ingrediënten voor de pannenkoeken:
1 ei, 350 milliliter karnemelk of amandelmelk, 150 gram boekweitmeel, halve kop gekookte Quinoa, snufje zout, 1 theelepel honing, halve theelepel baksoda, 1 theelepel wijnsteenzuurbakpoeder
Voor de bosbessentopping: 150-200 gram bosbessen (diepvries), 1 eetlepel honing, sap van een halve perssinaasappel
Bereiding:
Meng alle ingrediënten voor de pannenkoeken door elkaar met een garde. Verhit een pan op het vuur. Smelt wat boter of kokosolie in de pan en schep wat beslag in de pan. Om kleine pannenkoekjes te maken kun je 3 pannenkoekjes kwijt. Pas op, want ze lopen iets uit. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten bruin en gaar.
Doe de bosbessen met het sinaasappelsap in een pannetje en verwarm op het vuur tot het kookt. Laat even zachtjes doorpruttelen tot het vocht wat verdampt. Haal van het vuur, roer er een lepel honing door en serveer met de pannenkoekjes!
Met dit beslag kun je ongeveer 15-18 kleine pannenkoekjes maken.
Eet smakelijck!
Liefs, Williene
Gr. Eva
Je kunt ook 'smorgens iets van gebakken aardappreltjes met bacon doen en sausage. Maar mss eet je ook gen vlees.
Groet, Wilma
Groetjes, Williene!
Zou ik het ook kunnen vervangen door iets anders?
Groetjes Elise
Groetjes, Esther
Als je de Amandelmelk bij de Natuurwinkel koopt heb je een versie die ongezoet is.
Eet nu nog speltbrood. In de ochtend kan ik inderdaad nog wel uit de voeten..
Vraagje? Wat is het verschil tussen baksoda en bakpoeder?
En wat als je geen baksoda hebt en dit weglaat?
Het verschil kun je hier lezen: http://smakelijck.blogspot.nl/2013/06/het-verschil-tussen-baksoda-en-bakpoeder.htm
Je zult baksoda in dit recept ook wel kunnen vervangen door wijnsteenzuur, maar baksoda maakt 't wel lekker luchtig! En je kunt het zo bij de drogist kopen, of natuurwinkel. Het wordt ook wel zuiveringszout genoemd. Niet duur en je kunt het overal voor gebruiken! Echt fijn om in huis te hebben. Google er maar eens op!
Succes!