Geitenkaassalade!
Groenten zijn een zeer belangrijke bron van vitaminen, vezels en voedingsstoffen. We eten er echter veel te weinig van. Dat is jammer, want groenten kunnen ontzettend lekker én veelzijdig zijn! De WHO adviseert om minimaal 400 gram groenten per dag te eten, dat is best veel als je dit alleen van je avondmaaltijd moet hebben. Daarom adviseer ik ook om de hele dag door groente te eten, te beginnen bij het ontbijt en zeker bij de lunch! Dan is die 400 gram ineens heel haalbaar!
Deze salade is niet moeilijk te maken, zeker niet als je de rauwkost (bleekselderij, wortel, paprika) op voorraad maakt en in een afsluitbare bak in de koelkast bewaart. Dan kun je deze rauwkost een paar dagen gebruiken voor verschillende salades. Als je de rest van de ingrediënten op voorraad hebt, dan is deze salade net zo snel gemaakt als het smeren van een paar boterhammen en véél gezonder!
Geitenkaassalade met honing-mosterddressing
Ingrediënten voor 2 personen:
Voor de salade: 80 gram gemengde sla, 1/2 rode ui, 6 cherrytomaatjes of zongedroogde tomaten, 10 groene olijven, 2 stengels bleekselderij, 1 wortel, 1/2 rode paprika, 2 eetlepels pompoenpitten, 2 eetlepels gehakte walnoten, 100 gram zachte geitenkaas, extra vierge olijfolie, Keltisch zout en peper
Voor de honing-mosterddressing: 2 eetlepels mayonaise (Ton's), 1 theelepel biologische honing, 1 theelepel mosterd (Ton's), Keltisch zout en peper
Bereiding:
Was de sla, laat goed uitlekken en druppel er wat olijfolie en maal er wat peper overheen. Meng goed door elkaar. Verdeel de sla over 2 borden.
Snijd voor de rauwkost de bleekselderij in dunne reepjes, de wortel en paprika in kleine blokjes. Snijd de rode ui in ringen, de tomaatjes in reepjes of kwarten. Verdeel de rauwkost, de rode ui, tomaatjes, olijven, pompoenpitten en walnoten over de borden. Brokkel de geitenkaas eroverheen.
Meng de ingrediënten voor de honing-mosterddressing en serveer deze bij de salade.
Genier ervan!
Liefs, Williene