04-04-2022

Bloemkoolsoep met gepofte knoflook 

Deze periode is altijd wat overbruggen met groenten tot er weer groenten vers van het land komen. Met deze soep krijg je lekker wat groenten binnen. De soep is erg zacht en door het poffen van de knoflook krijgt de soep ook een heerlijk typische romige smaak. Heerlijk als lunchgerecht.

Bloemkoolsoep met gepofte knoflook 

Ingrediënten voor 4 personen: 

1 kleine bloemkool, halve prei, 1 ui,½ theelepel tijm, 1 bol knoflook, 500 milliliter groentebouillon (rapunzel zonder gist of naturcompagnie zonder gist en suiker), 1 eetlepel roomoter of kokosolie, geschaafde amandelen, Keltisch zout en peper naar smaak

Bereiding: 

Verwarm de oven voor op 160 graden. Zet de bol knoflook in de oven en pof de bol knoflook gaar in 40-45 minuten. Je kunt dit al doen als je de oven gebruikt voor een ander gerecht, zo bespaar je energiekosten. Bewaar de knoflook een aantal dagen in een afgesloten bakje in de koeling. 

Snijd de bloemkool in roosjes, de prei in ringen en de ui in blokjes. Verwarm de boter of olie in de pan en fruit de ui samen met de prei even aan. Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak 5 minuten mee. Voeg de tijm toe, maak op smaak met zout en peper. Neem de bol gepofte knoflook, snijd het kapje eraf en knijp de bol uit bij de bloemkool. Voeg de bouillon toe en kook de soep in zo’n 20 minuten gaar. Doe de soep over in een blender en maal de soep fijn. Serveer de soep in kommen en schep er als garnering wat gebakken bloemkoolroosjes en geschaafde amandelen op.  

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst.

Laat een bericht achter!
267