14-10-2020

Broodje geitenkaas met mangochutney!

Dit heerlijke broodje is zo verrassend van smaak, zo lekker en redelijk eenvoudig te maken als je alles in huis hebt. Een goed idee als je wat meer tijd hebt voor de lunch. Geniet ervan! 

Broodje geitenkaas met mangochutney!

Ingredienten voor 2 personen:

2 speltbolletjes, 1 rol geitenkaas, 1 rode ui, handje veldsla, mangochutney, pijnboompitjes naar smaak*

Bereiding:

Maak de mangochutney volgens het recept. Als je de chutney van tevoren maakt, bewaar deze dan in de koeling.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Snijd de geitenkaas in plakjes van een halve centimeter dik en leg deze op de bakplaat. Schuif de geitenkaas in de oven en laat zo’n 10 minuten warm en zacht worden.

Snijd de ui in halve ringen.

Beleg de broodjes met de sla, en verdeel de rode ui over de sla. Leg er voorzichtig een paar plakjes warme geitenkaas op en maal wat zwarte peper over de geitenkaas. Schep wat mangochutney op de geitenkaas en bestrooi het geheel met pijnboompitjes.

Serveer het broodje direct.

Eet Smakelijck!

*In plaats van pijnboompitjes kun je ook gehakte cashewnoten of pompoenpitten gebruiken.

Mangochutney

Ingrediënten voor 1 potje chutney:
1 rijpe mango in blokjes, 1 theelepel sambal, 1 sjalotje, 1 teen knoflook, 2 eetlepels chilisaus, 1 theelepel palmsuiker, 1 theelepel kerriepoeder, 0,5 theelepel gemberpoeder, snufje koriander, Keltisch zout en peper naar smaak, roomboter of ghee

Bereiding:

Snipper de sjalot en de knoflook. Fruit deze met de mango in wat gesmolten boter. Voeg de overige ingrediënten toe en laat dit even zacht garen. Voeg eventueel een klein beetje water toe en laat het geheel inkoken tot een chutney.
Breng de chutney op smaak met zout en peper en schep het heet in een schone pot. Sluit de chutney af en bewaar in de koeling.

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst.

Laat een bericht achter!
267