Havermoutpap met appel en kaneel
Snel, eenvoudig en voedzaam ontbijten. Liefst met ingredienten uit je voorraadkast. Voila! Je kunt havermoutpap met gewone koemelk maken of zuivelvrij met een plantaardige melk. Ik maak het altijd met havermelk, dat vind ik het lekkerst en het meest op gewone melk lijken qua smaak. Ook in de koffie ben ik fan van havermelk. Als de pap ook glutenvrij moet zijn let er dan op dat je havermout glutenvrij gecertificeerd is. Eet Smakelijck!
Havermoutpap met gebakken appel en kaneel
Ingredienten voor één persoon:
250 milliliter (plantaardige) melk, 50 gram fijne (glutenvrije) havermout, 2 theelepels kaneelpoeder, 2 appels, handje rozijnen, optioneel noten, optioneel ahornsiroop, klontje roomboter
Bereiding:
Schil de appels en snijd in blokjes. Meng met de rozijnen. Hak de noten als je deze gebruikt en meng deze ook met de appel. Bestrooi met 1 theelepel kaneel.
Breng de amandelmelk met de havermout aan de kook. Kook de havermoutpap een paar minuutjes door en meng er 1 theelepel kaneel door. Zet het vuur uit en laat de pap even staan.
Smelt de roomboter (of kokosolie) in de pan en voeg het appelmengsel toe. Bak een paar minuten mee en voeg eventueel een klein beetje ahornsiroop toe.
Serveer de havermoutpap in een schaaltje en schep de warme appels op de pap. Je kunt er eventueel nog wat amandelschaafsel over verdelen. Geniet ervan!
Liefs, Williene