Kokoskoekjes!
Van een trouwe volger kreeg ik dit heerlijke recept! En oh, wat zijn ze lekker! Superbedankt alsnog vanaf hier ;-)
De koekjes zijn héél snel en héél makkelijk te maken, en ik weet dat dat heel belangrijk is ;-) Het mengen kan gewoon met een lepel of vork, dus je maakt maar 1 schaal of kom vies, ook heel fijn ;-)
De koekjes zijn glutenvrij, zuivelvrij én vrij van geraffineerde suikers! Wat wil je nog meer?! En vrijwel alle ingrediënten heb ik bijna altijd wel in huis. Zo kan ik snel én makkelijk een lekker tussendoortje op tafel zetten als de kinderen uit school komen! Dus Marja, je koekjes zijn een succes ;-)
Kokoskoekjes!
Ingrediënten:
75 gr. amandelmeel, 75 gr. gemalen kokos, 1 ei, 3-4 eetlepels biologische honing, 2 eetlepels suikervrije abrikozenjam
Meng alle ingrediënten goed door elkaar tot je een mooi 'beslag' hebt. Maak hier hoopjes van op een vel bakpapier en maak ze plat en mooi rond. Bak de koekjes in de oven op 180 graden in 20 minuten mooi bruin en gaar.
Voor kleine koekjes is dit recept goed voor zo'n 12 koekjes. Zelf haalde ik uit dit recept zo'n 9 middelgrote koekjes.
Eet smakelijck!
Liefs, Williene
Groet, Megan
Ik heb de koekjes ook gemaakt vanmorgen.
Eerst zonder ei maar toen vielen ze uit elkaar bij mij.
Toen maar opnieuw begonnen met ei en dat is prima gegaan. (inderdaad hier ook verbrandde randjes)
Maar klopt het dat de koekjes zacht blijven? Of heb ik dan iets fout gedaan bij het afkoelen?
Succes!
Bij de C1000 (bij ons althans) heb je jam van St. Dalfour (hoge, smalle potten), zonder suiker. Misschien een idee voor diegenen die op zoek is/was naar suikervrije jam.
Groet,
Jo
hoi Williene, Ze zijn prima gelukt hoor, zonder ei!
Drie eetlepels appelmoes extra. (is ongeveer in totaal anderhalve appel met ietsje water in een pannetje, want ipv jam pak ik ook ong drie eetlepels appelmoes en daarbij dus nog drie eetlepels honing)
Het komt niet zo heel nauw denk ik. Op den duur weet je wat de goede consistentie moet zijn. Het deeg werkte net zo als met het ei en het bakte ook even goed. Smaak: Ik merk niet echt verschil, althans geen groot verschil in ieder geval. Ze blijven gewoon lekker. Doen beetje denken aan het ouderwetse 'paleisbanket'koekje. (Als alternatief had ik nog chiazaad en water voor de binding. Maar het is niet nodig. )
De oven heb ik ook iets lager. (Amandelmeel verbrandt snel) Volgens mij is 180 op het randje voor amandelmeel.
groetjes Tannie
Fijne dag!
Het zijn inderdaad keuzes die je moet maken. Wat de één wil en kan, dat lukt niet bij een ander. En ieder lichaam is ook weer anders. Ongebrande noten zijn het gezondst omdat ze alle voedingsstoffen bevatten. Bij branden verdwijnen deze grotendeels. Maar voor zo af en toe, is dat natuurlijk heerlijk. Als ze maar geen kruiden bevatten met toevoegingen. In december heb ik een blog gepost hoe je ze zelf lekker kunt kruiden en roosteren in de oven. Is hier een groot succes!
Succes met alles!
O dus je kreeg hem 2 keer?
Ik moest die tekens invullen, maar kon er niks van lezen, dus toen moest het opnieuw, wat raar dat jij hem dan wel binnen krijg, ach ja.
bedankt voor je reactie,dat je dit met ons wilde delen, we gaan kijken wat we wel en niet doen,
ik zag in de krant een voorlichting bij het rd over eet goed, voel je goed, met tips om dit op een betaalbare manier toe te passen, ook e vrij en zo, wie weet is dat ook iets voor de lezers onder ons.
Je schreef dat je vooral ongebrande noten eet, ik vind die net vers gebranden noten zo heerlijk, vooral als ze nog warm zijn, maar dat is dan ws ook weer niet zo gezond, oei oei.
nou ga zo door met je receptjes hoor...
Groetjes Lidian
Heb net de koekjes gebakken... Maar heb het idee dat 180 graden te heet is?? Mag ik vragen wat jij voor oven hebt?? Heb nu een beetje verbrande koekjes... vooral de onderkant (dat valt helaas niet zo snel op;)) ga het snel weer proberen.. Groetjes, Marga
Het kan, dat jouw oven wat warmer van temperatuur is. Ovens verschillen heel erg. Hier zijn ze met 180 graden precies goed, met jouw oven wellicht 160 of 170 graden.
Succes voor de volgende keer! Zou de oven dan gewoon iets lager zetten!
groetjes Andrea
Ik heb het recept nog niet gemaakt! Ik zoek me suf naar suikervrije jam.
Die van Zonnatura en Cereal bevatten allemaal suiker.
Van welk merk heb jij ze en komt het uit de natuurwinkel?
Groetjes.
Succes!
Zojuist gemaakt en ze smaken heerlijk. Kheb er al twee op en weet niet of ik er nu afblijf..;-)Ik had geen jam in huis en heb daarvoor appelmoes gebruikt (snel even een appel heel fijn gesneden in een pannetje met een druppel water tot moes laten koken) Werkt prima. En vind ik nog natuurlijker. Bedankt voor je recept. gr Tannie
ps Ze zijn vanavond ook al door iemand (in eerste instangie per ongeluk ) zonder ei gebakken. En die waren ook lekker.... Dus het is zelfs helemaal vega te maken. ..
En heel erg bedankt voor je tips!! Super! Dat gaan we hier weer proberen ;-) En ook goed om te weten van dat ei zeg!
Fijne dag!
Groetjes, Carolien
Succes!