10-04-2012

Cake-pops!

 
 

Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept plaatste op Smakelijck was ik alleen nog maar bezig om E-nummers te vermijden en geen geraffineerde suikers. 

Een nieuwe rage is al een tijdje aan de gang. De cupcakes zijn nog steeds 'in', maar daarnaast kwamen de cake-pops. Grappige cakebolletjes op stokjes. En deze kun je heel goed E-nummervrij maken!

 

Om cake-pops te kunnen maken heb je lollystokjes nodig. Deze zijn nu in overvloed te koop bij bijv. Pipoos of taartdecoratie winkeltjes.

 

Je bakt een taartbiscuit of een cake en je snijdt de zij- en bovenkanten eraf. Verkruimel de cake helemaal tot fijne kruimels. Maak de kruimels aan met (aardbeien)botercreme (begin met 1 a 2 eetlepels) en kneed dit door de kruimels tot je een 'deeg' hebt en je mooie balletjes kan draaien die niet uit elkaar vallen. Draai balletjes zo groot als ongeveer een stuiterbal of grote knikker en leg ze op een bord. Laat de balletjes een dag of nacht in de koelkast staan om hard te worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

Smelt pure chocolade au bain marie. Steek het puntje van een lollystokje in de pure chocolade en vervolgens duw je 'm in het cakeballetje. Ga zo door tot je in elk balletje een stokje hebt zitten. Laat dit nu even drogen zodat het lolly-stokje niet meer loslaat.

 

 

 

 

 

 

 

 

Pak nu een lolly-stokje op met cakeballetje en doop 'm in de chocolade. Zorg dat het hele balletje bedekt is met chocola, haal hem eruit en klop zachtjes op je hand waarin je de cakelolly hebt, zodat het overtollige chocolade eraf druipt. Zet het stokje nu rechtop in een stuk met aluminiumfolie bekleed oase en laat hem daar drogen. Je kunt de cakepop zo laten of nog versieren met nootjes, hagelslag, geraspte kokos, etc.

 

 

 

 

 

 

 

 

Succes!

 

 

 

Deel via social media

 
Print recept

8 Reacties

 • Anonymous
  Anonymous maandag 11 jun 2012 om 22:47
  Ziet er leuk uit. Fijn die recepten.
  Maar mijn eerste reactie is: hoe kunnen die gekleurde kraaltjes nu E nummer vrij zijn. Maar ik ben ooknog maar een beginneling en zie nu al door de bomen het bos niet meer
  • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 12 jun 2012 om 11:35
   Dankje!

   Haha, Die zijn inderdaad niet E-vrij. Maar het was voor de verjaardag van m'n dochter en met verjaardagen maak ik wel eens uitzonderingen zoals ik elders al schreef. Een paar keer per jaar krijg je daar echt niets van als je verder een gezond lichaam hebt.

   Maar je kunt ze versieren met allerlei versiersels zoals ik ook in mijn blog schrijf!

   Ze zijn erg leuk om te maken, het uitproberen waard!
 • Anonymous
  Anonymous woensdag 11 apr 2012 om 14:17
  Gebruik je bamboe sticks of die van stevig papier van het merk Wilton?
  • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 11 apr 2012 om 18:24
   Ehm, volgens mij die van 10 cm. Of 15. Er zitten er 50 in een zakje voor 2 euro nogwat :-) Maar je duwt het stokje er maar een halve cm in hoor, dus je hebt nog genoeg stok over! Succes ermee!
  • Anonymous
   Anonymous woensdag 11 apr 2012 om 18:20
   ...en welke lengte? Het staat natuurlijk een beetje krom als je maar een klein stukje van het stokje ziet.
   Bedankt voor het recept trouwens! Ik vind ze echt leuk :)
  • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 11 apr 2012 om 17:55
   Ik gebruik de papieren stokjes van Wilton.
 • Gerrinda
  Gerrinda dinsdag 10 apr 2012 om 13:20
  O wat leuk!!
  Ik had nog steeds geen goed recept voor deze dingen maar vind ze zo gaaf.
  Bedankt!
  • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 10 apr 2012 om 13:57
   Succes ermee!
Laat een bericht achter!
268