IMG shutterstock_1015085797
Woensdag 21 nov 2018

Koek- en Speculaaskruiden!

Een vorige keer schreef ik al dat ik meer kruidenmixen op de site wilde zetten. Zo kun je met je eigen basiskruiden een lekkere mix maken en aanpassen aan je eigen favoriete smaken. In deze tijd van het jaar wil ik het recept voor Koek- en Speculaaskruiden met jullie delen. Met deze kruiden kun je zelf de lekkerste kruidnoten, gevulde speculaas en allerlei ander lekkers maken. Zie onder het recept een aantal verwijzingen naar recepten met deze heerlijke kruiden! 


Koek- en Speculaaskruiden

Nodig voor een klein potje kruiden:

4 eetlepels Ceylon kaneel, 2 theelepels kruidnagelpoeder, 1 theelepel gemalen koriander of korianderzaad, 1 theelepel gemalen anijs of anijszaad, 1-2 theelepels gemberpoeder, 2 theelepels nootmuskaat, 1/2 theelepel kardemom, optioneel 1/4 theelepel pimentpoeder

Bereiding:

Meng alle kruiden door elkaar en bewaar in een afgesloten pot. Voeg de kruiden toe naar smaak of volgens het aangegeven recept. Gebruik je het zaad of bijvoorbeeld hele kruidnagels, stamp het kruidenmengsel dan in een vijzel tot een mooi poeder.

Recepten waarin je koek en speculaaskruiden bijvoorbeeld in kunt gebruiken zijn: 

Kruidnoten

Gevulde speculaas

Speculaas-perentaartje

Taai Taai

 

Tips: 

  • Voor leuke en geschikte potjes kun je eens kijken bij Ikea, Blokker of Action. 
  • Koop kruiden in grote hoeveelheden, bijvoorbeeld bij Pit-pit of bij de Toko. 

 

Fijne dag! 

Liefs, Williene

Steeds meer mensen willen overgaan op gedeeltelijk vegetarische maaltijden. Vooral als je...
lees verder
  Het derde gerechtje in het Sushi-menu is een avocadocreme op nori met...
lees verder
Het heeft even geduurd voordat ik echt lekkere nasi had gevonden zonder een pakje. Ontelbare...
lees verder
  Door de lang aanhoudende kou zijn de seizoengroenten helaas ook wat verlaat. Maar nu...
lees verder
Om pannenkoeken te bakken heb je geen speciale mix nodig. Met bloem bak je prima pannenkoeken. En...
lees verder
Het vorige recept #taart-zonder-pakjes-en-zakjes viel enorm in de smaak. Daar kwamen gelijk ook...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190