IMG shutterstock_1015085797
Woensdag 21 nov 2018

Koek- en Speculaaskruiden!

Een vorige keer schreef ik al dat ik meer kruidenmixen op de site wilde zetten. Zo kun je met je eigen basiskruiden een lekkere mix maken en aanpassen aan je eigen favoriete smaken. In deze tijd van het jaar wil ik het recept voor Koek- en Speculaaskruiden met jullie delen. Met deze kruiden kun je zelf de lekkerste kruidnoten, gevulde speculaas en allerlei ander lekkers maken. Zie onder het recept een aantal verwijzingen naar recepten met deze heerlijke kruiden! 


Koek- en Speculaaskruiden

Nodig voor een klein potje kruiden:

4 eetlepels Ceylon kaneel, 2 theelepels kruidnagelpoeder, 1 theelepel gemalen koriander of korianderzaad, 1 theelepel gemalen anijs of anijszaad, 1-2 theelepels gemberpoeder, 2 theelepels nootmuskaat, 1/2 theelepel kardemom, optioneel 1/4 theelepel pimentpoeder

Bereiding:

Meng alle kruiden door elkaar en bewaar in een afgesloten pot. Voeg de kruiden toe naar smaak of volgens het aangegeven recept. Gebruik je het zaad of bijvoorbeeld hele kruidnagels, stamp het kruidenmengsel dan in een vijzel tot een mooi poeder.

Recepten waarin je koek en speculaaskruiden bijvoorbeeld in kunt gebruiken zijn: 

Kruidnoten

Gevulde speculaas

Speculaas-perentaartje

Taai Taai

 

Tips: 

  • Voor leuke en geschikte potjes kun je eens kijken bij Ikea, Blokker of Action. 
  • Koop kruiden in grote hoeveelheden, bijvoorbeeld bij Pit-pit of bij de Toko. 

 

Fijne dag! 

Liefs, Williene

Als je vaker wilt lunchen zonder brood, maar niet goed weet hoe, dan is dit weer een heel...
lees verder
Van Mexicaans gaan we zo over in Italiaans. We reizen heel wat af in onze recepten...  ...
lees verder
Jaren geleden (2012!) zette ik 2 Chicken Tonight gerechten op de website namelijk de Hawai en de...
lees verder
Zoals ik wel vaker hier heb geschreven eten wij zo'n 3 a 4 keer per week vegetarisch. We...
lees verder
Vorige maand kwam mijn allernieuwste kookboek 'Puur Hollands' uit. Een boek met recepten met...
lees verder
Een klassieker waar heel wat varianten van bestaan! Onderstaande ingredienten horen wat mij...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190