IMG shutterstock_1015085797
Woensdag 21 nov 2018

Koek- en Speculaaskruiden!

Een vorige keer schreef ik al dat ik meer kruidenmixen op de site wilde zetten. Zo kun je met je eigen basiskruiden een lekkere mix maken en aanpassen aan je eigen favoriete smaken. In deze tijd van het jaar wil ik het recept voor Koek- en Speculaaskruiden met jullie delen. Met deze kruiden kun je zelf de lekkerste kruidnoten, gevulde speculaas en allerlei ander lekkers maken. Zie onder het recept een aantal verwijzingen naar recepten met deze heerlijke kruiden! 


Koek- en Speculaaskruiden

Nodig voor een klein potje kruiden:

4 eetlepels Ceylon kaneel, 2 theelepels kruidnagelpoeder, 1 theelepel gemalen koriander of korianderzaad, 1 theelepel gemalen anijs of anijszaad, 1-2 theelepels gemberpoeder, 2 theelepels nootmuskaat, 1/2 theelepel kardemom, optioneel 1/4 theelepel pimentpoeder

Bereiding:

Meng alle kruiden door elkaar en bewaar in een afgesloten pot. Voeg de kruiden toe naar smaak of volgens het aangegeven recept. Gebruik je het zaad of bijvoorbeeld hele kruidnagels, stamp het kruidenmengsel dan in een vijzel tot een mooi poeder.

Recepten waarin je koek en speculaaskruiden bijvoorbeeld in kunt gebruiken zijn: 

Kruidnoten

Gevulde speculaas

Speculaas-perentaartje

Taai Taai

 

Tips: 

  • Voor leuke en geschikte potjes kun je eens kijken bij Ikea, Blokker of Action. 
  • Koop kruiden in grote hoeveelheden, bijvoorbeeld bij Pit-pit of bij de Toko. 

 

Fijne dag! 

Liefs, Williene

  Tja, de tijd gaat zo snel, dat ik nog niet echt door had hoe snel het al weer...
lees verder
Vorige week was er een duidelijke en heldere uitzending over Natuurlijke aroma's. Wat zijn dit nu...
lees verder
Ook fan van de broodjes met roomkaas van de La Place? Hier het recept om deze zelf te maken!...
lees verder
Groenten zijn belangrijke bronnen van vitaminen, mineralen en voedingsvezels. Maar het kan best...
lees verder
Zoals ik in m'n budget blog al schreef, op verzorgingsproducten valt heel wat te besparen. Zowel...
lees verder
Vandaag is echt de allerlaatste dag (maandag 22 februari) dat je mijn boek Smakelijck Zomer kunt...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190