IMG shutterstock_1015085797
Woensdag 21 nov 2018

Koek- en Speculaaskruiden!

Een vorige keer schreef ik al dat ik meer kruidenmixen op de site wilde zetten. Zo kun je met je eigen basiskruiden een lekkere mix maken en aanpassen aan je eigen favoriete smaken. In deze tijd van het jaar wil ik het recept voor Koek- en Speculaaskruiden met jullie delen. Met deze kruiden kun je zelf de lekkerste kruidnoten, gevulde speculaas en allerlei ander lekkers maken. Zie onder het recept een aantal verwijzingen naar recepten met deze heerlijke kruiden! 


Koek- en Speculaaskruiden

Nodig voor een klein potje kruiden:

4 eetlepels Ceylon kaneel, 2 theelepels kruidnagelpoeder, 1 theelepel gemalen koriander of korianderzaad, 1 theelepel gemalen anijs of anijszaad, 1-2 theelepels gemberpoeder, 2 theelepels nootmuskaat, 1/2 theelepel kardemom, optioneel 1/4 theelepel pimentpoeder

Bereiding:

Meng alle kruiden door elkaar en bewaar in een afgesloten pot. Voeg de kruiden toe naar smaak of volgens het aangegeven recept. Gebruik je het zaad of bijvoorbeeld hele kruidnagels, stamp het kruidenmengsel dan in een vijzel tot een mooi poeder.

Recepten waarin je koek en speculaaskruiden bijvoorbeeld in kunt gebruiken zijn: 

Kruidnoten

Gevulde speculaas

Speculaas-perentaartje

Taai Taai

 

Tips: 

  • Voor leuke en geschikte potjes kun je eens kijken bij Ikea, Blokker of Action. 
  • Koop kruiden in grote hoeveelheden, bijvoorbeeld bij Pit-pit of bij de Toko. 

 

Fijne dag! 

Liefs, Williene

In het weekend bak ik altijd iets lekkers. Dit kan een cake zijn, een taart of koekjes, soms...
lees verder
Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept plaatste op Smakelijck...
lees verder
  Wij zijn dol op de echte ouderwetse appelbeignets. Niet de appelflappen die je kunt...
lees verder
Een heerlijk herfstig nagerecht. En dan ook nog een heel gezond nagerecht. Glutenvrij en...
lees verder
De groenten van het seizoen voor de maand November! Groenten: Aardappelen, Andijvie, Bietjes,...
lees verder
Het is er weer echt weer voor: Stoofvlees. Als je het hebt over kleine gelukmomenten dan is...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190