IMG shutterstock_1015085797
Woensdag 21 nov 2018

Koek- en Speculaaskruiden!

Een vorige keer schreef ik al dat ik meer kruidenmixen op de site wilde zetten. Zo kun je met je eigen basiskruiden een lekkere mix maken en aanpassen aan je eigen favoriete smaken. In deze tijd van het jaar wil ik het recept voor Koek- en Speculaaskruiden met jullie delen. Met deze kruiden kun je zelf de lekkerste kruidnoten, gevulde speculaas en allerlei ander lekkers maken. Zie onder het recept een aantal verwijzingen naar recepten met deze heerlijke kruiden! 


Koek- en Speculaaskruiden

Nodig voor een klein potje kruiden:

4 eetlepels Ceylon kaneel, 2 theelepels kruidnagelpoeder, 1 theelepel gemalen koriander of korianderzaad, 1 theelepel gemalen anijs of anijszaad, 1-2 theelepels gemberpoeder, 2 theelepels nootmuskaat, 1/2 theelepel kardemom, optioneel 1/4 theelepel pimentpoeder

Bereiding:

Meng alle kruiden door elkaar en bewaar in een afgesloten pot. Voeg de kruiden toe naar smaak of volgens het aangegeven recept. Gebruik je het zaad of bijvoorbeeld hele kruidnagels, stamp het kruidenmengsel dan in een vijzel tot een mooi poeder.

Recepten waarin je koek en speculaaskruiden bijvoorbeeld in kunt gebruiken zijn: 

Kruidnoten

Gevulde speculaas

Speculaas-perentaartje

Taai Taai

 

Tips: 

  • Voor leuke en geschikte potjes kun je eens kijken bij Ikea, Blokker of Action. 
  • Koop kruiden in grote hoeveelheden, bijvoorbeeld bij Pit-pit of bij de Toko. 

 

Fijne dag! 

Liefs, Williene

Deze Tjap Tjoy maak ik vegetarisch. Bij de chinees zitten hier vaak grote repen vlees in, maar ik...
lees verder
Een tijdje geleden kreeg ik dadels opgestuurd van Yogi & Yousef dadels. De meeste mensen...
lees verder
Na het uitgeven van mijn kookboek krijg ik verschillende vragen over het verschil tussen baksoda...
lees verder
Vorig jaar werd mij gevraagd om een gemakkelijk recept aan te leveren voor een echt...
lees verder
Ajam Paniki is een vleesgerecht dat je bij bijvoorbeeld nasi of bami kunt serveren. Het is erg...
lees verder
Al een tijdje wilde ik graag een 'gewone' cake proberen te maken, alleen dan met verantwoorde...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190