16-12-2020

Heldere paddenstoelenbouillon #Kerst2020

Een vegetarisch voor of tussengerechtje bijvoorbeeld na de Salade met geitenkaas en peer

Heldere paddenstoelenbouillon

Ingredienten voor 4 personen:

300 gram paddenstoelen (denk aan kastanjechampignons, shii-takes, oesterzwammen), 2 sjalotjes, 1 teen knoflook, 1 liter bospaddenstoelenbouillon (natuurwinkel of gebruik groentebouillon), 2 eetlepels sojasaus, 3 takjes verse tijm, verse peterselie, roomboter, Keltisch zout en peper naar smaak

Bereiding:

Snijd de sjalot en knoflook fijn. Snijd de paddenstoelen grof. Smelt de roomboter in een pan en fruit hierin de sjalot en de knoflook. Voeg de paddenstoelen toe en bak deze even mee. Voeg de tijm toe en de sojasaus en bak dit even kort mee. Blus af met de bouillon. Kook de soep zo’n 5-10 minuten tot de paddenstoelen gaar zijn. Maak op smaak met zout en peper en vers gesnipperde peterselie. Verwijder de tijm voordat je de soep serveert.

Tip: Maak de soep van tevoren en laat de smaken goed intrekken!

Blus de paddenstoelen af met een scheut sherry als je dat toevallig in huis hebt.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

2 Reacties

  • Judith
    Judith woensdag 30 dec 2020 om 22:31
    Wat een ontzettend lekker recept! Inmiddels al 2 keer gesmuld van deze bouillon, die ook nog eens super makkelijk te maken is.
    • Smakelijck donderdag 31 dec 2020 om 11:09
      Super om te lezen! Dankjewel.
Laat een bericht achter!
315