Heldere paddenstoelenbouillon #Kerst2020
Een vegetarisch voor of tussengerechtje bijvoorbeeld na de Salade met geitenkaas en peer!
Heldere paddenstoelenbouillon
Ingredienten voor 4 personen:
300 gram paddenstoelen (denk aan kastanjechampignons, shii-takes, oesterzwammen), 2 sjalotjes, 1 teen knoflook, 1 liter bospaddenstoelenbouillon (natuurwinkel of gebruik groentebouillon), 2 eetlepels sojasaus, 3 takjes verse tijm, verse peterselie, roomboter, Keltisch zout en peper naar smaak
Bereiding:
Snijd de sjalot en knoflook fijn. Snijd de paddenstoelen grof. Smelt de roomboter in een pan en fruit hierin de sjalot en de knoflook. Voeg de paddenstoelen toe en bak deze even mee. Voeg de tijm toe en de sojasaus en bak dit even kort mee. Blus af met de bouillon. Kook de soep zo’n 5-10 minuten tot de paddenstoelen gaar zijn. Maak op smaak met zout en peper en vers gesnipperde peterselie. Verwijder de tijm voordat je de soep serveert.
Tip: Maak de soep van tevoren en laat de smaken goed intrekken!
Blus de paddenstoelen af met een scheut sherry als je dat toevallig in huis hebt.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene