30-01-2024

Wat zit er in uw (kinder)suppletie?

Kinderen bloeien op gezonde voeding, maar als het aankomt op vitaminesupplementen, is niet alles wat er te koop is daadwerkelijk gezond. Het is essentieel om te weten wat er in die kleine, kleurrijke vitamines zit die je aan je kinderen geeft. Hier zijn enkele ingrediënten die vaak voorkomen in kindervitamines maar eigenlijk niet thuishoren in een gezond supplement:

Suiker en Zoetstoffen

Vaak vermomd onder verschillende namen zoals glucosestroop, fructose, sucrose of zelfs kunstmatige zoetstoffen zoals aspartaam. Deze toegevoegde suikers kunnen de gezondheidsvoordelen van vitamines ondermijnen en dragen bij aan ongewenste suikerinname bij kinderen.

Kunstmatige Kleurstoffen

Felgekleurde vitamines kunnen aantrekkelijk lijken, maar ze bevatten vaak synthetische kleurstoffen zoals FD&C Red 40 of Yellow 6. Deze additieven kunnen hyperactiviteit en gedragsproblemen bij sommige kinderen veroorzaken.

Kaliumsorbaat

Dit conserveermiddel wordt gebruikt om de houdbaarheid van supplementen te verlengen. Hoewel het als veilig wordt beschouwd in kleine hoeveelheden, kan het in grote doses problemen veroorzaken zoals allergische reacties.

Onleesbare Ingrediënten

Soms staan er lange, onuitspreekbare namen op het etiket. Deze onbekende toevoegingen kunnen synthetische chemicaliën, vulstoffen of conserveringsmiddelen zijn die weinig tot geen voedingswaarde hebben.

Laveen – natuurlijke en zuivere multivitamines voor kinderen, zwangere vrouwen en volwassenen

Een volledig natuurlijk merk dat mij aanspreekt is Laveen. Ontwikkeld in 2014 in Nederland door een moeder die op zoek was naar een natuurlijk alternatief voor haar baby. Het eerste product van Laveen, de Bio vitamine D, bevat biologische olijfolie en vitamines, verder niets. Natuurlijk, zuiver en effectief. Hier word ik blij van!

Ze bieden ook andere kindervitamines, zoals de Weerstand Drops met echinacea, zink en vitamine C voor kinderen en/of volwassenen. Als je naar de ingrediëntenlijst kijkt, zie je plantaardige glycerine als basis en verder alleen maar plantenextracten, vitamines en mineralen. Ze bieden ook innovatieve producten aan zoals de Rust&Relax, met magnesium, vitamines B complex en natuurlijke kruiden zoals ashwagandha en passiebloem. Dit product is geschikt bij spanning, stress situaties en vermoeidheid voor kinderen al vanaf 5 jaar oud.Ook heeft Laveen een kinder multivitamine, zonder suikers en zoetstoffen en dat is voor een kindermulti uniek! 

Laveen heeft ook producten voor volwassenen en zwangere vrouwen, allemaal met een clean label garantie. In de ingrediëntenlijst zie ik dat ook terug – capsule, vitamines, mineralen, en verder niets. De natuurlijke en zuivere supplementen van Laveen zijn een hele fijne uitbreiding in de webshop. Het is mijn doel om mijn klanten een gezond en transparant product aan te bieden, waarvan ik zelf overtuigd ben van de kwaliteit en puurheid.

Fijne dag,

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst.

Laat een bericht achter!
251