11-04-2012

Traktaties!

Een verjaardagstraktatie bedenken valt soms niet mee. Laat staan als de traktatie ook nog eens
E-nummervrij 'moet' zijn. Ik zal hier wat ideetjes geven zodat je weer even vooruit kunt :-)
 
Hartige traktaties:
 
*Stokjes kaas/worst figuurtjes: Steek uit kaas en worst kleine figuurtjes met uitstekertjes. Bijv. sterren, bloemen etc. Steek de figuurtjes op een prikker en steek de prikkers in een stuk bekleed piepschuim of oase.
 
 
*Fruitspiezen: Neem een lange sate-prikker en prik 'm vol met een aardbei, framboos, bosbes, stuk kiwi, banaan, druiven etc.
 
*Doosjes rozijntjes ingepakt in cellofaan met een strik: Enkel geschikt voor de peutergroep :-)
 
Zoete traktaties:
 
 
 
*Cupcakes met (aardbeien)botercreme: Bak cupcakes http://smakelijck.blogspot.com/2012/02/cupcakes.html. Maak botercreme zoals bij het recept van de cupcakes staat. Voeg een paar flinke eetlepels jam (frambozen of aardbeien bijv.) toe. Spuit dit in mooie toeven op de cupcakes en garneer met een framboos of een aardbei.
 
*Cake frietjes met slagroom: Vraag bij de snackbar om frietbakjes of haal ze bij de groothandel (Makro, Sligro). Snijd een paar (zelfgebakken) cakes http://smakelijck.blogspot.com/2011/03/cake.html in 'frietvorm', klop slagroom stijf en serveer de cake-frietjes in een patatbakje met slagroom-'mayonaise'.
 
*Petitfours: Bak een vierkante biscuit http://smakelijck.blogspot.com/2011/11/biscuitbodem.html. Snijd hem 2 keer doormidden zodat je dunne biscuitplakken hebt. Bestrijk de eerste laag met bijv. jam, de tweede met banketbakkersroom of slagroom. Stapel de biscuit en snijd in kleine vierkante blokjes. Smeer de blokjes af met slagroom en versier met hagelslag, amandelschaafsel en vers fruit.
 
*Poffertjes-spies: Zelfgebakken poffertjes aan een spies rijgen met wat fruit ertussen. Bijvoorbeeld druiven, banaan en/of aardbeien.
 
Succes!
 
 

Deel via social media

 
Print recept

4 Reacties

 • Jeanine
  Jeanine donderdag 12 apr 2012 om 11:00
  Wat een leuke ideetjes. Sindskort let ik op de e nummers en wil dan ook echt geen snoep meer trakteren. Die van de patatbakjes is erg leuk, die voor mijn dochter zou ik dan ook eivrij moeten maken. Maar als je er slagroom bij doet, dan gaat dat slap worden natuurlijk of heb je een tip? :-) dat de slagroom stijf blijft. En weet jij een e vrije kaas, want de spiesjes met worst en kaas is natuurlijk ook leuk en lekker. Ik heb nog even 2 maandjes en dan mag mijn dochter trakteren voor haar 6e verjaardag.

  Groetjes Jeanine
  • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 13 apr 2012 om 18:27
   Het is allebei leuk! Succes met je keuze :-) Komt vast goed!

   Groetjes, Williene
  • Jeanine
   Jeanine donderdag 12 apr 2012 om 23:14
   Hoi Williene,

   Bedankt voor je reactie. Ik heb nog even om erover na te denken wat het wordt. De cakepops lijken me namelijk ook erg leuk om te trakteren. Dat gaat nog lastig worden om te kiezen.

   Groetjes Jeanine
  • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 12 apr 2012 om 13:13
   Hoi Jeanine,

   Bedankt voor je reactie!
   Slagroom wordt inderdaad slap. Ik zou de cake thuis in frietjes snijden, deze in een grote afgesloten bak doen en de slagroom in een aparte kom. Dit zou ik met de frietbakjes aan de juf geven en vragen of zij in elk bakje wat 'frietjes' en wat slagroom wil doen. Waarschijnlijk vindt ze dat geen probleem.

   Kaas gebruik ik altijd biologisch, hier zit niets in. Boerenkaas is geloof ik ook E-vrij.

   Succes met de tips en de verjaardag van je dochter!

   Groetjes, Williene
Laat een bericht achter!
251