10-06-2020

Clean Label!

Fabrikanten willen steeds vaker geen E-nummers op hun verpakkingen hebben staan. Daar is iets nieuws op gevonden, het zgn. clean labelen van je etiket. Je laat het E-nummer achterwege en je benoemt de stof bij de naam of je bedenkt er een mooi, natuurlijk klinkend woord voor zoals groente-extract. Het is exact dezelfde stof of E-nummer, alleen heeft het een andere naam gekregen. (selderijextract i.p.v. E250) 

En dit alles met groot succes. Nog nooit heb ik over een product zoveel vragen gekregen als bijgevoegde afbeelding. De plantaardige boter van Flora (zelfde fabrikant als Blueband). Gewoon een pakje, geharde margarine met vrijwel dezelfde ingrediĆ«nten als Becel margarine, maar door een goede marketingcampagne en het zo natuurlijk mogelijk te laten ogen, is het clean labelen voor fabrikanten een uitkomst om het etiket zo natuurlijk en E-nummervrij te laten ogen.

Geharde, gehydrogeneerde plantaardige vetten blijven schadelijk voor je gezondheid. En het blijft gewoon een plantaardige margarine, en dit is dus geen gezond alternatief voor roomboter of een ander puur vet zoals ghee, geitenboter, geitenghee of kokosolie. 

Bij gezonde voeding gaat het over puur eten, onbewerkte voeding die zo min mogelijk bewerking heeft ondergaan. Let op bij kant en klare voeding dat het zo min mogelijk ingrediĆ«nten bevat en koop verder zo puur en natuurlijk mogelijk. 

Laat je niet misleiden en koop puur 

Liefs, Williene

Meer hierover weten? Keuringsdienst van Waarde heeft er een uitzending over gemaakt: https://tvblik.nl/keuringsdienst-van-waarde/clean-label

Deel via social media

 
Print recept

1 Reacties

  • Bertine
    Bertine vrijdag 19 jun 2020 om 14:11
    Interessant om te weten hoe de marketing omgaat met deze vorm van misleiding. Maar wat jammer dat de naam van God in negatieve zin wordt gebruikt. M.i. daarom een afrader.
Laat een bericht achter!
251